XRP kan nog een eindejaarsstijging doormaken, volgens Santiment

Volgens een recente analyse van Santiment zijn whales bezig om massaal XRP te accumuleren terwijl de cryptomarkt blijft lijden onder een aanhoudende bearmarkt.

Het bedrijf gaf aan dat whale- en “shark”-adressen, met een bezit tussen de één en 10 miljoen XRP, nu 7,23% van het totale XRP-aanbod in handen hebben. Tevens merkte het op dat die groep adressen nu ook een nieuwe recordhoogte bereikt heeft, met 1.617.

Bron: Santiment

Santiment ging verder met stellen dat de “meest impactvolle” handelaren de neiging hebben om tussen $100.000 en $10 miljoen aan een specifieke cryptocurrency te houden. Het gaf het volgende aan:

“We willen er in ieder geval op wijzen dat er geen perfecte wetenschap bestaat om vast te stellen wat de perfecte ‘whale tier’ van een asset is. Maar over het algemeen, met uitzondering van enorme marktkapitalisaties zoals Bitcoin of Ethereum, hebben bijna alle meest invloedrijke handelaren van een bepaalde activa het equivalent van $100.000 tot $10.000.000 in handen.

Elk adres met minder heeft doorgaans niet genoeg kapitaal om markten aanzienlijk te bewegen bij grote aan- of verkopen. En iets meer heeft meestal een grote kans om een ​​adres te zijn dat bij een beurs hoort. En beurzen hebben niet echt een voorkeur voor het toevoegen of laten vallen van het aanbod dat ze in handen hebben.”

In de analyse kwam ook naar voren dat het XRP netwerk de afgelopen maanden een grote stijging zag. Santiment gaf aan dat de grote prijsstijgingen ten opzichte van de rest van de markten eind september en begin oktober plaatsvonden. Het ging verder met:

“En zodra de prijs begon te dalen, begonnen whale-adressen met 100.000 tot 10 miljoen XRP hun bezit in een haast te vergroten. Het zou niet erg verrassend zijn als XRP nog een run door zal maken, aangezien de toename van de voorraad van deze whale-adressen in 5 weken tijd van 16,7% naar 18,3% ging.”

Bron: Santiment

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!