Amerikaanse senator zegt dat algeheel verbod op cryptocurrencies nog steeds een optie is

Tijdens een recente uitzending van NBC’s “Meet the Press,” verklaarde Sen. Sherrod Brown (D-Ohio), voorzitter van de Senaatscommissie voor Bank-, Woning- en Stedelijke Zaken, dat een algeheel verbod op cryptocurrencies nog steeds een optie is.

Toch begreep hij dat het niet gemakkelijk zou zijn om cryptocurrencies volledig te verbieden. Hij zei het volgende:

“Het is moeilijk om een universeel verbod in te voeren omdat deze activiteiten naar het buitenland kunnen verschuiven en onmogelijk te traceren zijn.”

Zelfs de meest uitgesproken cryptocurrency-sceptici erkennen dat de technologie vrijwel onstuitbaar is geworden. Volgens een eerder rapport van U.Today moest Rep. Brad Sherman (D-CA) toegeven dat hoewel men in een vroeger stadium had kunnen proberen Bitcoin volledig te verbieden, de crypto-lobbyisten nu te veel geld uitgeven aan lobbyactiviteiten om deze actie momenteel mogelijk te maken.

Brown vervolgde zijn statement echter door te stellen dat digitale valuta’s een onmiddellijke bedreiging vormen voor de nationale veiligheid.

Eind november riep Brown minister van Financiën Janet Yellen op om cryptocurrency-bedrijven aan banden te leggen, nadat de ineenstorting van FTX exchange een spoor van ontwrichting achterliet in de hele cryptomarkt en daarbuiten.

In 2014 nam senator Joe Manchin (D-WV) het op zich om bij de federale toezichthouders te pleiten voor een algeheel verbod op Bitcoin na de ineenstorting van Mt. Gox – de grootste cryptocurrency-beurs die toen bestond.

Regeringen hebben de macht om het gebruik van cryptocurrency’s te verbieden of te beperken, zoals verschillende landen al hebben gedaan. Elk land heeft zijn eigen financieel en regelgevend beleid dat bepaalt hoe zij omgaan met cryptocurrencies, waarbij de regeringen meestal verschillende beperkingen opleggen. In bepaalde gevallen kan een volledig verbod op beurzen worden uitgevaardigd als extra beschermingsmaatregel.