Manieren om cryptovaluta veilig te stellen

Een vraag die iedereen aan zichzelf moet stellen is: ‘’Hoe veilig is mijn crypto?’’ Het aanschaffen van cryptovaluta is in de laatste jaren alleen maar gemakkelijk geworden. Een nieuwkomer kan via een exchange binnen een paar muisklikken eigenaar worden van cryptovaluta, echter weten nieuwkomers niet hoe zij deze valuta op de beste manier kunnen beveiligen.

Het veiligstellen van je cryptovaluta is een belangrijke zaak, zeker nu wereldwijd hackers actief bezig zijn met het stelen van cryptocurrencies. Dagelijks worden mensen beroofd van hun cryptocurrencies. Dit is in het verleden vaak genoeg voorgekomen en zal in de toekomst alleen nog maar meer gaan gebeuren. Om ervoor te zorgen dat nieuwkomers bewust zijn van het belang van het veiligstellen van je cryptovaluta, hebben wij gekeken naar de veiligste manieren om je cryptovaluta op te slaan.

2-factor authenticatie

Een simpele en efficiënte manier van je cryptovaluta beveiligen is het aanzetten van een 2-factor authenticatie. Door gebruik te maken van 2FA-beveiliging hebben hackers weinig kans om toegang te krijgen tot jouw cryptovaluta. Om 2FA-beveiliging te gebruiken moet je wel je smartphone bij de hand hebben, want hierop krijg je een toegangscode die iedere minuut veranderd. Dus zelfs als een hacker aan je wachtwoord weet te komen, is er altijd nog een tweede beveiliging aanwezig die iedere minuut veranderd.

Om ervoor te zorgen dat hackers niet toekomen aan je 2FA-beveiliging, is het belangrijk om een sterk wachtwoord te kiezen. Dit is iets wat altijd tegen iedereen is gezegd, maar niet iedereen gebruikt. Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor verschillende platformen. Het is dus verstandig om een wachtwoord te gebruiken die je nergens anders gebruikt én die moeilijk te raden is. Om ervoor te zorgen dat je een sterk wachtwoord creëert, zijn er verschillende generators die wachtwoorden voor je maken. Deze wachtwoorden zijn vaak een combinatie van kleine- en hoofdletters, cijfers en leestekens.

Beveiliging van je computer

Het is een feit dat computers kwetsbaar zijn voor virussen en malware. Om die reden is het belangrijk om je computer goed te beveiligen door middel van antivirus software. Je wilt natuurlijk niet dat hackers malware kunnen installeren op je computer en je crypto wallet kunnen leeghalen. Er bestaan veel verschillende soorten antivirus software, zowel gratis als betaald. De verstandigste keuze is kiezen voor betaalde software omdat deze meestal nog een stuk sterker beveiligd zijn dan gratis software. Voor het beveiligen van je huis kies je toch ook voor een eufy alarmsysteem om je huis op de beste manier te beveiligen?

Een hardware wallet

Zoals eerder gezegd is goede beveiliging van je crypto wallet cruciaal. Er bestaan veel online wallets en wallets op je smartphone waar je crypto op kunt slaan, echter is dit niet de veiligste manier. De veiligste manier van het opslaan van crypto is om gebruik te maken van een hardware wallet. Dit is een apparaatje dat eruit ziet als een USB stick. Je kunt je cryptomunten op dit apparaatje plaatsen en alleen jij hebt toegang tot deze hardware wallet. Omdat deze hardware wallet niet aangesloten is op het internet, is het hacker-veilig.

Verberg je identiteit

Om ervoor te zorgen dat hackers je niet vinden, is het belangrijk om online je identiteit te verbergen. Het is leuk om te laten zien aan mensen hoe mooi jouw cryptoportfolio eruit ziet, maar het online delen is niet verstandig. Er zijn veel mensen geweest die deden pronken met hun cryptoverdiensten en deze kwijt zijn geraakt omdat ze hierdoor de aandacht trokken van mensen met slechte bedoelingen.

Als hackers erachter komen dat je belegt in crypto, zul je ook vaker te maken krijgen met phishing. Hierbij proberen hackers gegevens los te peuteren via email, sms of telefoon. Tegenwoordig lijken de phishing items die zij versturen erg op de echte items. Hierdoor kan het onderscheiden van de items moeilijk zijn, maar met een oplettend oog zul je altijd fouten kunnen herkennen. Klik daarom nooit op links die je toegestuurd krijgt in een sms of email zonder dat je met 100% zekerheid kan zeggen dat het gaat om een echte link gaat.