Cardano’s toekomst hangt af van aanstaande mijlpalen, aldus Coin Bureau

De gastheer van het populaire YouTube-kanaal Coin Bureau, ook wel bekend als Guy, deelde in een nieuwe video zijn visie over de toekomst van de Cardano (ADA) blockchain.

In een nieuwe strategiesessie vertelde de pseudonieme gastheer zijn 2,17 miljoen abonnees dat ADA op korte termijn waarschijnlijk in waarde zal blijven dalen. Hij zei echter wel dat de lange termijn prestaties van het smart contract platform uiteindelijk afhangen van hoe succesvol de blockchain de geplande vijf ontwikkelingsfasen implementeert. Hij zei het volgende:

“Hoewel ADA waarschijnlijk zal blijven dalen totdat we de echte bearmarktbodem bereiken, zijn de prestaties op lange termijn uiteindelijk afhankelijk van Cardano’s aanstaande mijlpalen.”

Guy schetste enkele van de volgende belangrijke stappen voor ADA, dat mede werd opgericht door Charles Hoskinson, CEO van het ingenieursbureau achter de blockchain, Input-Output Hong Kong (IOHK). Hij gaf het onderstaande aan:

“Cardano heeft een officiële roadmap die bestaat uit vijf etappes. We zitten momenteel in de vierde fase, Basho genaamd, die zich richt op schaalvergroting, dat wil zeggen: snel gaan. Een van de weinige resterende mijlpalen in Basho is een schaaloplossing genaamd Hydra, die volgend jaar zal worden uitgerold.

Bijkomende mijlpalen zijn onder meer de introductie van verschillende zijketens zoals… Midnight evenals een EVM [Ethereum Virtual Machine] zijketen waar IOHK aan werkt.”

Volgens Cardano is Basho bedoeld om de “onderliggende prestaties van het Cardano-netwerk te verbeteren om de groei en acceptatie van applicaties met een hoog transactievolume beter te ondersteunen.”

De laatste fase heet Voltaire, die een “stem- en schatkistsysteem” zal implementeren, waardoor netwerkdeelnemers inspraak krijgen in de toekomstige ontwikkeling van het blockchain-project.

De Cardano koers staat momenteel op ongeveer $0,300. Het staat tevens op de negende plaats als het gaat om de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. ADA is echter met meer dan 90% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $3,09, wat in september 2021 bereikt werd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!