MetaMask lanceert aankopen via PayPal voor Amerikaanse gebruikers

MetaMask heeft PayPal geïntegreerd op zijn portemonnee, waardoor alle Amerikaanse gebruikers binnenkort Ethereum (ETH) rechtstreeks vanuit zijn mobiele app kunnen kopen.

Hoewel de functie nog niet beschikbaar is voor alle Amerikaanse gebruikers, is MetaMask van plan de functie “in de komende weken” langzaam uit te rollen.

Volgens de aankondiging zal de PayPal-integratie alleen beschikbaar zijn via de MetaMask mobiele app. De browserextensie MetaMask biedt Amerikaanse gebruikers al de mogelijkheid om cryptocurrency rechtstreeks vanuit hun portemonnee te kopen via CoinbasePay, Transak, MoonPay of Wyre.

In een verklaring zei MetaMask-productmanager Lorenzo Santos dat de nieuwe functie het voor gebruikers gemakkelijker zal maken in Web3. Hij gaf het volgende aan:

“Door deze integratie met PayPal kunnen onze Amerikaanse gebruikers niet alleen naadloos crypto kopen via MetaMask, maar ook gemakkelijk het Web3-ecosysteem verkennen.”

De nieuwe PayPal-integratie van MetaMask kan ook helpen om wrijving in het onboarding-proces te verminderen, waardoor degenen die nieuw zijn in de cryptomarkt het omslachtige proces van het kopen van cryptocurrency via een beurs kunnen vermijden.

Het is geen verrassing dat MetaMask zich in de eerste plaats richt op het aanbieden van ETH-aankopen aan zijn gebruikers. In tegenstelling tot de portefeuilles Phantom en Coinbase Wallet van concurrenten, blijft MetaMask een portemonnee met alleen EVM, wat betekent dat andere blockchains buiten Ethereum, zijn zijketens en layer-2-protocollen niet worden ondersteund.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!