Legendarische handelaar voorspelt een Bitcoin koers van $13.000

Ervaren analist en technische handelaar Peter Brandt heeft in een nieuwe strategiesessie aangegeven dat Bitcoin (BTC) zich na maanden van stille consolidatie waarschijnlijk opmaakt voor een grote stap.

Brandt gaf aan dat de technische gegevens van Bitcoin een “wash-out” suggereren tot bijna 30% lager dan de huidige prijzen. De analist, die de ineenstorting van Bitcoin voorspelde na de bull run van 2017, ging verder met stellen dat de grote dubbele topformatie van BTC vorig jaar een sterke voorafschaduwing is van een volgende stap naar beneden voor een omkering. Hij zei het volgende:

“Als je de dubbele top neemt die we in Bitcoin hadden, je neemt het feit dat we in 2021 de parabool zijn binnengedrongen, je neemt de dalende driehoek – al deze dingen hebben doelen die zo’n $ 13.000 dalen. De dubbele top heeft een doelwit daar beneden. De dalende driehoek heeft een doel daar beneden, en wanneer je een parabool in Bitcoin breekt, heb je een correctie van 80% plus. We hebben 75%, 76% gehad. Niet dat we 80% moeten hebben, maar we hebben 80% gehad.”

Brandt zei ook dat Bitcoin, op basis van traditionele grafiektechnieken, waarschijnlijk het neerwaartse momentum zal volgen dat voorafging aan de huidige periode van consolidatie. Hij beschreef het als volgt:

“De trend is neerwaarts in Bitcoin en als klassieke chartist geloof ik altijd dat elke periode van consolidatie of congestie die je hebt, zichzelf zal oplossen in de richting die aan die congestie voorafging. Dus mijn weddenschap moet zijn dat we hoogstwaarschijnlijk nog een soort uitspoeling zullen hebben, hoewel het niet nodig is. We hoeven het niet te hebben, maar ik zou zeker niet willen wedden op de boerderij op Bitcoin voor $18.000.”

Brandt gaf aan dat zijn prijsvoorspelling uit elkaar zou vallen als de Bitcoin koers boven de $20.000 stijgt en solide steun krijgt boven het $22.000-niveau. Hij sloot af met:

“Ik denk zeker dat, tenzij Bitcoin echt kan opstaan ​​en weer boven de $20.000 kan consolideren, we nog een been naar beneden kunnen zien… Ik denk niet dat we naar $11.000 of $12.000 zullen gaan. Ik denk dat $13.000 waarschijnlijk een realistischer niveau is …

Wat mij betreft, totdat Bitcoin echt $22.000 kan terugwinnen en vasthouden, zie ik geen enkele reden waarom Bitcoin niet terug kan glijden naar die $13.000.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!