Raoul Pal, een voormalig Goldman Sachs executive en ervaren trader, spoort beleggers aan om op deze ene Ethereum (ETH) grafiek te letten.
Pal heeft onlangs een analyse uitgevoerd die impliceert dat Ethereum zich momenteel in de voorstadium van de bodem van zijn bearmarkt bevindt, als we de “Ethereum Today vs. 2017-2021 Analog” grafiek bekijken. Hij zei:
“Het is duidelijk dat prijsanalogen nooit perfect werken, maar het is nog steeds iets interessants om op je radar te hebben.”
Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld op $1.320 en heeft het een stijging van 3,55% gezien in slechts 24 uur tijd. Deze stijging maakt duidelijk dat de vraag naar Ethereum blijft stijgen.
De analist bestudeert ook één grafiek die volgens hem de ongelooflijk bearish houding van beursbeleggers illustreert. Hij gaf het onderstaande aan:
“Bovendien is letterlijk IEDEREEN al bearish; deze kaart spreekt voor zich en dateert uit 1970.”
De grafiek impliceert Pal’s voorspelling dat de S&P 500 misschien een dieptepunt bereikt, gebaseerd op zijn correlatie met het marktsentiment in meer dan 50 jaar gegevens.
Pal gelooft dat een economische neergang op handen is, en dit zou voor beleidsmakers de aanzet kunnen zijn om in te grijpen door een losser monetair beleid in te voeren. Hij gaf het volgende aan:
“Waar we het niet over eens zijn, is niet zozeer de omvang van de recessie (ISM zou gemakkelijk 40 kunnen worden), maar de duur van de recessie zelf. Terwijl consensus nog steeds veel spreekt over een verbetering van de financiële omstandigheden volgend jaar en dus een diepgewortelde wereldwijde recessie, zien we het tegenovergestelde gebeuren…
Onze leidende indicatoren geven aan dat de financiële omstandigheden binnenkort zullen versoepelen, en mogelijk aanzienlijk.
De financiële omstandigheden (hier omgekeerd) zijn al net zo krap als tijdens de wereldwijde financiële crisis (+4 standaarddeviaties) en de inflatiedruk begint al af te nemen. Obligatierendementen en de dollar zijn gedaald, terwijl de markt doorgaat met het inprijzen van de hoogste Fed-agressiviteit en, behoudens alles wat systemisch en diepgeworteld is (niet ons basisscenario), zullen de kredietspreads niet uitbarsten zoals in 2008.”