Deze indicator hint op een volgende daling

De sociale indicator genaamd “Fear and Greed Index” ontwikkeld door Alternative.me is een van de beste manieren om het huidige sociale sentiment op de cryptocurrency markt te bepalen. Naast het evalueren van de huidige staat van de markt, kan het ons enkele hints geven over komende gebeurtenissen.

Volgens de officiële website blijft de Fear and Greed Index momenteel steken op de waarde van 26, wat de markt markeert als angstig. Daarentegen heeft de markt de afgelopen maand vooral in extreme angst gezeten.

Bron: Alternative.me

In de modus “angst” hebben beleggers de neiging hun fondsen van exchanges af te halen, het grootste deel van hun activa vast te houden in stabiele activa en weinig handelen; vooral afwachten. De afgelopen twee weken was de marktsentimentindex relatief stabiel, omdat de volatiliteit van de cryptocurrency markt stabiliseerde na de FTX-implosie. Ondanks de aanhoudende migratie van fondsen van cryptocurrency exchanges naar private wallets, verdween de paniek op de markt, waarbij de meerderheid van de beleggers kalm bleef in vergelijking met dezelfde periode ongeveer een maand geleden.

Helaas blijkt uit historische analyse van de grafiek dat dergelijke periodes niet lang duren. Een aanzienlijke daling van de volatiliteit op de markt is een geweldige voorwaarde om beleggers te kalmeren die tijdens de storm in paniek het grootste deel van hun activa hebben verkocht, waardoor de toestand van “extreme angst” is ontstaan. Maar de lage volatiliteit is tijdelijk, en volgens overeenkomstige indicatoren en factoren is het waarschijnlijker dat de markt verder zal dalen in plaats van op te veren bij de volgende volatiliteitspiek.

Momenteel staat de Bitcoin koers op $17.159 en toont de laagste volatiliteit die we in de afgelopen twee maanden hebben gezien. Is dit de stilte voor de storm? We wachten het af.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!