CryptoCoinTalk: XRP blijft sterk! Gaat de koers flink stijgen?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze XRP koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Het is geen verrassing, altcoins hebben het enorm zwaar onder de huidige marktomstandigheden. Vrij typerende condities tijdens een bearmarkt. 2018 en 2019 waren wat dat betreft ook niet veel anders. Al waren de bearmarkt rallies toen wel veel sterker. Wellicht had dat er ook mee te maken dat institutioneel geld nog minder grip op de markt had, de markt meer retail gedreven was en daardoor de volatiliteit ook hoger was. Afijn, laten we ons vooral focussen op het heden. XRP ziet er vooralsnog niet gek uit en is daarin een redelijke uitzondering binnen de altcoinmarkt. We gaan vandaag een deep dive doen in het koersverloop van XRP/USDT. Lees snel verder!

Weekgrafiek

XRP ligt op een vrij brede support zone (grijs) van $0.31-$0.22 en behoudt dat vooralsnog uitstekend. Lokaal is een higher high gevormd en nu proberen we de higher low vast te houden. Al met al ziet het er helemaal niet zo gek uit op de weekgrafiek.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Als we een tijdsframe lager gaan kijken zien we wel wat signalen die minder fraai zijn. Zo wijzen we nu de range high op $0.40 af en hebben we nog equal lows aan de onderkant. Doorgaans worden die erg vaak opgezocht, omdat daar veel stoplosses liggen. En dat is interessant voor market makers.

Ik ben nu dus niet geïnteresseerd in het openen van nieuwe longs. Maar mochten we nu de lows op gaan zoeken, en we gaan daarna bullish prijsactie vormen (zie grafiek), ben ik zeer geïnteresseerd in het oppikken van longs, rond de range low op $0.316. Ik zeg niet dat we daar per sé heen moeten gaan bewegen. Maar mochten we daar komen ben ik een koper. Al met al is het weekbeeld leidend en dus zijn longs interessanter dan shorts.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, XRP ziet er dus niet gek uit. Long term denk ik dat de prijs verder omhoog gaat bewegen. Mocht er in de tussentijd dus nog een stevige correctie komen is dat interessant om van te profiteren door middel van longs.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!