PlanB voorspelt stijging van 5.800% voor de Bitcoin koers

De populaire Nederlandse kwantitatieve analist PlanB heeft in een nieuw interview met cryptocurrency-analist Scott Melker zijn voorspelling van een massale rally voor Bitcoin (BTC) gedeeld.

PlanB gaf aan dat de Bitcoin koers met meer dan 5.800% zou kunnen stijgen op basis van het bekende stock-to-flow-model, die de kwantitatieve analist populair gemaakt heeft.

Het stock-to-flow-model voorspelt de waardeveranderingen van een activum door de huidige prijs te vergelijken met de snelheid waarmee het aanbod wordt ontgonnen.

Op basis van dit model, zal het aanbod van Bitcoin onder druk komen te staan ​​met het volgende halveringsevenement dat gepland staat in 2024. De analist gaf het volgende aan:

“Als we aannemen dat het oude model, het originele model uit 2019 correct is, het model van $55.000, dan zou de volgende halvering ergens tot prijzen kunnen leiden – en ik maak een heel breed assortiment, sommige mensen houden er niet van – maar ergens tussen $100.000 en $1 miljoen.”

De analist gaf aan dat hij vertrouwen heeft in de voorspelling, tenzij zijn model ongeldig blijkt te zijn of “Bitcoin sterft”. Hij vervolgde met het onderstaande:

“Ik twijfel er niet aan dat we naar dat bereik van $100.000 – $1 miljoen gaan, en hoe je het ook bekijkt, de huidige prijs is een koopje als je dat gelooft. Dus ja, ik ben erg optimistisch.”

Op korte termijn zei PlanB eerder dat er ergens in de komende drie maanden een Bitcoin-bodem zou kunnen ontstaan. Hij zei dat Bitcoin doorgaans ongeveer 18 maanden na het bereiken van een recordhoge prijs een dieptepunt op de bearmarkt bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!