Nike’s RTFKT onthult hun “eerste native web3-sneaker”

RTFKT, een bedrijf voor digitale mode en verzamelobjecten dat in december 2021 overgenomen is door Nike, onthulde eerder deze week hun “eerste native web3-sneaker”. Het tweette het volgende:

De schoenen, genaamd “Cryptokicks iRL”, hebben geavanceerde functies zoals automatische vetersluiting, verbeterde verlichting, haptische feedback, gebarenbediening, loopdetectie en app-connectiviteit. De sneakers ondersteunen NFC-NFT-koppeling en NFC-NFT-authenticatie met een speciale chip. Het gaf het volgende aan:

In de tweet liet RTFKT doorschemeren dat de sneakers mogelijk een move-to-earn-systeem hebben, misschien vergelijkbaar met het op Solana gebaseerde spel Stepn dat gebruikers beloont voor wandelen of hardlopen.

De openbare mint voor de schoenen beginnen op 14 december en de drop is alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, wat weer gezorgd heeft voor irritaties bij gebruikers op Twitter. Het bedrijf zei dat de geografische beperking “te wijten was aan geavanceerde technologie en productregulering”.

RTFKT haalde in mei vorig jaar $8 miljoen op aan startkapitaal onder leiding van de crypto-investeringsmaatschappij a16z. Zoals gezegd nam Nike het bedrijf in december 2021 over.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!