Nike schoenen tokenizen

Nike duikt in de metaverse door overname van RTFKT

We hebben afgelopen maand al verschillende artikelen geplaatst over het feit dat Adidas zich gaat concentreren op de metaverse, echter is nu nieuws naar buiten gekomen over de concurrent van Adidas, namelijk Nike.

NIKE, Inc. heeft vandaag namelijk aangekondigd dat het RTFKT heeft overgenomen, een vooraanstaand bedrijf dat innovatie gebruikt voor het creëren van de volgende generatie digitale verzamelobjecten, om de digitale transformatie van het merk te versnellen.

RTFKT is één van de innovatieve merken die alle grenzen van digitale en fysieke waarde herdefinieert en helpt om de bredere gemeenschap te dienen. Benoit Pagotto richtte het bedrijf in 2020 op, samen met Chris Le en Steven Vasilev. Het beschrijft zichzelf als volgt:

“RTFKT is een zeer eclectische, door creators geleide organisatie. RTFKT gebruikt de nieuwste game-engines, NFT, blockchain-authenticatie en augmented reality, gecombineerd met productie-expertise om unieke sneakers en digitale artefacten te creëren.

Van RTFKT is bekend dat het viral sneakerontwerpen, memes en verzamelobjecten maakt. RTFKT heeft een reputatie van voorop te lopen ​​op het gebied van technologie, een rep die velen verbijsterd, omdat ze de middelen en mankracht lijken te missen om te wedijveren met reuzen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling bij de geboorte van digitale mode.”

Hoewel RTFKT een vrij jong bedrijf is, heeft het al grote stappen gemaakt in de metaverse. Zo werkt het momenteel aan een van de meest spraakmakende NFT-projecten van de maand, CloneX, door middel van een enorme samenwerking met kunstenaar Takashi Murakami. Het project heeft al ongeveer $65 miljoen aan transactieverkeer ervaren sinds de eerste lancering minder dan drie weken geleden.

Als gevolg van deze overname zei president en CEO van Nike, John Donahoe, dat ze het meest authentieke merk zijn en een echt bekwaam team van artiesten aanwerven. De strategie is om te investeren in het merk RTFKT, service te verlenen en de RTFKT-gemeenschap op te bouwen, en het digitale bereik en de mogelijkheden van Nike uit te breiden.

Benoit Pagotto, oprichter van RTFKT, gaf op zijn beurt aan dat dit een once-in-a-lifetime kans is om het RTFKT-merk uit te breiden, en ze zijn verheugd om te profiteren van Nike’s onderliggende kracht en kennis om een ​​echte gemeenschap op te bouwen. Hij ging verder met stellen Nike het enige bedrijf ter wereld is dat hun diepe liefde voor innovatie, gemeenschap en creativiteit deelt, hierom zijn ze dan ook verheugd om samen te werken aan de toekomst.

De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. In mei behaalde het bedrijf echter een startronde van $8 miljoen onder leiding van Andreessen Horowitz, met een waardering van $33,3 miljoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN