Europese Commissie gaf €387.000 uit aan een feest in de metaverse waar niemand vanaf wist

Een recente poging van de afdeling buitenlandse hulp van de Europese Commissie om jongeren enthousiast te maken voor de EU met een virtueel feest in de metaverse, mislukte nadat er slechts vijf aanwezigen waren komen opdagen.

Op dinsdag tweette Vince Chadwick, een verslaggever bij Devex, dat hij uiteindelijk de enige persoon over was nadat de andere gasten halverwege het evenement waren vertrokken, blijkbaar omdat ze zich verveelden. Hij tweette:

“Ik ben hier bij het” gala “concert in de metaverse van €387k van de buitenlandse hulpafdeling van de EU (ontworpen om niet-politiek betrokken 18-35-jarigen aan te trekken). Na aanvankelijke verbijsterde gesprekken met de ongeveer vijf andere mensen die kwamen opdagen, ben ik alleen.”

Het virtuele feest aan de zijlijn van een klimaatconferentie in Brussel werd afgebeeld in vreemd uitziende avatars die dansten op housemuziek op een tropisch eiland. Een welkomstbericht was ook aan de rechterkant van het scherm weggestopt met de tekst:

“Dit is de perfecte plek om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van wat muziek. Stap in de menigte en maak een selfie. Wist je trouwens dat je hier kunt vliegen? Misschien is het handig om die kunstinstallatie eens van dichtbij te bekijken.”

Op basis van een livechat leken een paar van de online deelnemers ook niet tevreden te zijn over de organisatie, waarbij een iemand klaagde over dezelfde DJ die te lang dezelfde muziek draaide, terwijl een ander reageerde met: “Ik vraag me nog steeds af of ik de datum verkeerd heb.”

De flop komt nadat de afdeling buitenlandse hulp van de Europese Commissie €387.000 had uitgegeven om een ​​metaverse platform te ontwikkelen dat eerder vorige maand haar “Global Gateway”-investeringsplan moest helpen promoten. Een bron die bekend is met de kwestie zei naar verluidt dat het doel van de metaverse was om:

“Dat publiek te intrigeren, voornamelijk op TikTok en Instagram, en hen aan te moedigen zich bezig te houden met de bredere inhoud van de campagne, wat het bewustzijn van wat de EU op het wereldtoneel doet voor een publiek dat doorgaans niet wordt blootgesteld aan dergelijke informatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!