SBF weigert Congres hoorzitting, community reageert negatief

De voormalig CEO van crypto-exchange FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), heeft geweigerd te getuigen voor het Amerikaanse Congres totdat hij klaar is met leren en beoordelen wat er gebeurd is. SBF meldde het volgende op Twitter:

“Rep. Waters en de House Committee on Financial Services:

Als ik eenmaal klaar ben met leren en bekijken wat er is gebeurd, zou ik het gevoel hebben dat het mijn plicht was om voor de commissie te verschijnen en uitleg te geven.

Ik weet niet zeker of dat de 13e zal gebeuren. Maar als dat zo is, zal ik getuigen.”

De zitting van het Amerikaans Congres staat gepland voor 13 december en het feit dat SBF niet wil meewerken is niet goed gevallen in de crypto-community. In de tweede week van november viel FTX om en SBF maakte zijn eerste live publieke optreden op 30 november tijdens de DealBook Summit van de New York Times. Daarna verscheen hij een dag later in een Good Morning America-interview en een Twitter-ruimte gehost door IBC Group-oprichter en CEO Mario Nawfal.

Alex Berenson, een schrijver, maakte een grapje over de weigering van SBF om te getuigen ondanks het feit dat hij zei dat hij graag met iedereen wil praten zolang hij niet onder ede staat. Een populaire libertaire financiële blog, Zerohedge, spotte met de gebeurtenis en hoe SBF erin geslaagd is om voorwaarden te dicteren aan de wetgevers. Het volgende werd gemeld:

“Het kan me 50 jaar kosten om te leren wat er is gebeurd in het bedrijf dat ik leidde, maar bij god, ik ZWEER dat het mijn plicht zal zijn om voor het Congres te verschijnen… ergens in 2089”

Een andere gebruikers wees op de forse donaties van de voormalige CEO aan de democratische partij. Dit suggereert dat zijn donatie hem een hefboomeffect hebben gegeven om weg te komen het stelen van geld van mensen, terwijl hij het Congres vertelde wanneer hij zal getuigen. Viva Frei zei:

“Dat is goed genoeg voor @RepMaxineWaters. Wanneer je er klaar voor bent, Sam. Neem je tijd. Sam en zijn familie zijn tenslotte erg goed geweest voor de Democraten.

Zoals, (D) heerlijk goed.”

Bovendien noemde Crypto Bull, een populaire crypto-influencer, SBF een democratische rat die $8 miljard van mensen heeft gestolen zonder enige gevolgen te ondervinden terwijl er mensen in de gevangenis zitten voor het roken van wiet:

“Er zijn mensen in dit land die voor het leven in de gevangenis wegrotten omdat ze een paar joints hadden gerookt. Ondertussen stal deze democratische rat 8 miljard dollar, zwierf vrij rond en dicteerde het Congres wanneer hij zal verschijnen. Wat is er eigenlijk aan de hand?”

Een andere gebruiker van Twitter noemde het een schande dat een man die geld van klanten heeft gestolen, de vrijheid heeft om voorwaarden te dicteren aan het Congres. Hij schreef:

“Hij zou niet de mogelijkheid moeten hebben om ‘op zijn gemak’ te zijn – ze moeten hem dagvaarden om te komen opdagen en de handboeien klaar te maken. Leren wat er is gebeurd, is een complete leugen.”

De crypto-community is dus vooral aangeslagen over het feit van de gang van zaken rond SBF. Velen hebben dan ook de wetgevers in de VS ondervraagd over hun falen om snel op te treden tegen de voormalig CEO. Anderen wezen op de grote donaties aan de Democraten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!