Apple dwingt Coinbase op NFT-transfers te verwijderen uit Coinbase Wallet

Coinbase’s Wallet iOS applicatie kan geen NFT-transacties meer ondersteunen vanwege Apple’s nieuwe beleid ten aanzien van NFT’s, dat in oktober werd vastgesteld. Als gevolg hiervan kondigde de beurs het volgende aan op Twitter:

“Je hebt misschien gemerkt dat je geen NFT’s meer kunt verzenden op Coinbase Wallet iOS. Dit komt omdat Apple onze laatste app-release blokkeerde totdat we de functie uitschakelden.”

Als ontwikkelaars hun NFT’s willen blijven verkopen via de mobiele app store van Apple, moeten ze zich bewust zijn van de 30% belasting op elke transactie. Als de ontwikkelaar niet aan deze eis kan voldoen, dan zal hun app niet langer toegankelijk zijn in de store.

Volgens Coinbase is Apple van plan een vergoeding van 30% in rekening te brengen voor eventuele gaskosten op transacties die via het Ethereum-netwerk gedaan worden. Deze beleidswijziging zou het voor Coinbase echter “niet mogelijk” maken om te blijven functioneren. Het zei het volgende hierover:

“Iedereen die bekend is met NFT’s en blockchains weet dat dit onmogelijk is. Apple’s In-App Purchase systeem ondersteunt geen cryptocurrency, dus we zouden er niet aan kunnen voldoen, zelfs als we dat zouden willen.”

Het Ethereum-netwerk is radicaal transparant en fraudebestendig en wordt gevoed door vergoedingen die bekend staan als “gas” en die moeten worden betaald telkens als een gebruiker een transactie verricht – zelfs als hij een NFT overbrengt naar een andere portemonnee. Hoewel gasvergoedingen noodzakelijk zijn voor het functioneren van het netwerk, variëren ze afhankelijk van verschillende omstandigheden en kunnen ze niet door één entiteit worden gecontroleerd.

De gasprijzen van ETH fluctueren afhankelijk van het netwerkverkeer en de efficiëntie van de code van een smart contract. ETH-gebruikers hebben de optie om meer te betalen voor hun transactie om deze vooraan in de rij te zetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!