Crypto blijft de grootste investeringssector in 2022 en overtreft fintech en biotech

Volgens een nieuw rapport zijn Web3- en DeFi-sectoren nog steeds leidend als het gaat om funding in de investeringsbranche. Dit gebeurt ondanks de bearmarkt waar de crypto markt zich in begeeft. 

Investeringen in opkomende technologieën daalden voor het derde achtereenvolgende kwartaal in drie maanden. In lente kwamen investeringen uit op $6,9 miljard. In het huidige kwartaal daalde dit aantal met 32% naar een waarde van $4,7 miljard.

Web3 en DeFi blijft hiermee nog steeds de grootste investeringsgebieden in opkomende technologie, waarbij fintech en biotech worden verslagen. De afgelopen 12 maanden is er nog steeds 6,5 miljard dollar in Web3 en DeFi gestoken, veel meer dan de op één na meest ondersteunde ruimte van fintech, die 2,7 miljard dollar heeft opgehaald.

De status van de sector kreeg ook een boost door het feit dat twee van de grootste deals in het kwartaal de blockchain-projecten Mysten Labs en Aptos Labs waren. Met investeringen ter waarde van $300 miljoen en $200 miljoen, kwamen deze op de tweede plaats. Andere grote investeringen van DeFi en Web3 waren onder meer de $100 miljoen in het beheer platform van Safe.

FTX zorgt voor minder investeringen

Hoewel de sterke investeringen in deze categorie wijzen op aanhoudende interesse vanuit investeerders, zal het recente falen van het cryptocurrency-handelsplatform FTX en de daaropvolgende besmetting in de hele sector waarschijnlijk een negatieve invloed hebben op toekomstige investeringsniveaus. De verwachting is dat dit met name het geval is voor crypto projecten die zich nog in een vroeg stadium begeven.