BlockFi klaagt FTX-oprichter Sam Bankman-Fried aan

We bespraken al eerder het officiële faillissement dat BlockFi aanvroeg. Op maandag maakte het crypto bedrijf dit publiekelijk bekend. Langzamerhand wordt er steeds meer bekend hoe de vork in de steel steekt. Op dezelfde dag van de faillissements aankondiging klaagde BlockFi de holding van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried aan. Dit gaat om Emergent Fidelity Technologies. De reden dat omdat de holding Robinhood Markets-aandelen had verkocht die juist als onderpand golden voor BlockFi. 

In de aanklacht van BlockFi komt naar voren dat zij op 9 november met Emergent Fidelity Technologies een overeenkomst waren aangegaan. Hierin stond een onbekend bedrag vast met als onderpand aandelen. Bankman-Fried, die vóór de ineenstorting van FTX met alle hens aan dek geld probeerde in te zamelen verkocht de aandelen die als onderpand had beloofd aan BlockFi. 

BlockFi één van velen

BlockFi is één van een reeks van crypto bedrijven dat zijn faillissement aanvroeg. Andere bedrijven zoals Celsius en Voyager vroegen ook al hun faillissement aan. In totaal zijn er naar verwachting 16 crypto bedrijven omgevallen na het FTX incident.

Sam Bankman-Fried blijft ontkennen

Dinsdag werd een onverwacht interview met Sam Bankman-Fried publiekelijk gemaakt. Hierin blijft de ex-CEO van FTX ontkennen dat hij een misdaad heeft gepleegd. Het incident zou een grote slechts fout zijn. Ook geeft hij zelf aan te denken dat consumenten het meeste geld zullen ontvangen. Maar de vraag is of hij de waarheid spreekt.