Deze twee investeringsgroepen zijn massaal BTC aan het kopen

Het toonaangevende analysebedrijf Glassnode heeft onlangs op Twitter aangegeven dat twee groepen Bitcoin-investeerders flink aan het inkopen zijn na de ineenstorting van FTX.

Het bedrijf identificeerde dat garnalen, of entiteiten die minder dan één Bitcoin (BTC) bezitten, gezamenlijk meer dan $1,55 miljard aan BTC hebben verzameld na de ondergang van FTX. Het tweette het volgende:

“Bitcoin Shrimps (<1 BTC) hebben 96.200 BTC aan hun bezit toegevoegd sinds FTX instortte, een recordstijging ooit. Dit cohort bevat nu meer dan 1,21 miljoen BTC, wat overeenkomt met 6,3% van het circulerende aanbod.”

Kijkend naar krabben, of entiteiten die maar liefst 10 BTC bezitten, zegt Glassnode dat het investeerderscohort de afgelopen maand meer dan $3 miljard aan Bitcoin heeft opgeslokt. Het gaf het volgende aan:

“Bitcoin Crabs (tot 10 BTC) hebben de afgelopen 30 dagen ook een agressieve saldostijging van 191.600 BTC gezien. Dit is een overtuigende all-time-high, die de piek van juli 2022 van 126.000 BTC/maand overtreft.”

Terwijl de twee bovengenoemde investeerderscohorten hun Bitcoin-saldi flink hebben verhoogd, merkte Glassnode op dat whales hun bezit de afgelopen 30 dagen enigszins hebben teruggebracht tot slechts $105 miljoen aan BTC. Het plaatste het onderstaande:

“Het primaire cohort dat hun Bitcoin-bezit heeft verlicht, zijn whales (1.000+ BTC). Whales hebben de afgelopen maand ongeveer 6.500 BTC verkocht op beurzen op het net. Hoewel dit distributie is, blijft het erg klein in verhouding tot hun totale bezit van 6,3 miljoen [BTC].”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!