Meeste Amerikanen kijken bearish naar Bitcoin

Volgens een recente enquête van Morning Consult denken Amerikaanse volwassenen dat de prijs van Bitcoin (BTC), ’s werelds grootste cryptocurrency, binnen de komende zes maanden zal dalen tot $11.500.

Afbeelding door morningconsult.com

Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Amerikaan bearish is geworden over Bitcoin te midden van de ineenstorting van de FTX-exchange. In oktober voorspelden Amerikaanse volwassenen dat de prijs van de toonaangevende cryptocurrency boven het niveau van 15.000 dollar zou kunnen blijven.

De deelnemers aan de enquête die cryptocurrencies bezitten, zijn waarschijnlijk optimistischer. Cryptobezitters zijn ervan overtuigd dat Bitcoin binnen zes maanden op het niveau van $17.500 zal worden verhandeld.

De prijs van Bitcoin is 76,00% gedaald vanaf zijn all-time high van $69.044 die een jaar geleden werd bereikt.

Ondanks het feit dat sommige analisten zeggen dat crypto nu dood is na de implosie van het FTX-imperium, is een groter deel van de respondenten van de enquête ervan overtuigd dat crypto over tien jaar nog steeds bestaat.

Eenentwintig procent van de Amerikaanse volwassenen is in december nog steeds van plan
cryptocurrencies te kopen, ondanks de aanhoudende bearmarkt. Er is slechts een kleine daling in de aankoopoverweging ten opzichte van oktober.

De deelnemers aan het onderzoek die crypto bezitten, zien digitale valuta meestal als
langetermijninvesteringen.

Tweeënveertig procent van de Amerikaanse volwassenen vindt dat cryptocurrencies aan hetzelfde toezicht moeten worden onderworpen als traditionele financiën of aan nog strengere regels.