Japanse FSA zoekt naar manieren om de DeFi-sector te controleren

De hoogste Japanse financiële toezichthouder heeft een hint gegeven dat het momenteel mogelijk aan het voorbereiden is op een poging om toezicht te houden op de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi). De Financial Services Agency (FSA) heeft namelijk een oproep gedaan aan DeFi-spelers om deel te nemen aan een fact-finding survey over de sector.

Het doel van de FSA is om haar eigen begrip van de werkelijke omstandigheden rond on-chain en off-chain gegevensbeheer in gedecentraliseerde financiële systemen onderzoeken. De FSA heeft de deadline op 9 december gezet voor de bedrijven die geïnteresseerd zijn te registreren.

Ook gaf de FSA aan dat het een briefingsessie zou houden over de planning voor wat het een wedstrijd noemde op vrijdag 2 december. Dit lijkt een goede stap voor de DeFi-sector, al blijkt uit het verleden dat de FSA eerst moet leren over hoe de sector in elkaar zit voordat het over kan gaan op reguleren.

In feite heeft de FSA een carte blanche gekregen om wetswijzigingen door te voeren in de wetgeving betreffend de crypto-sector. In 2017 begon de instantie te controleren en heeft in de tussentijd al een aantal strikte regels opgelegd. Ook heeft het verschillende sets van stablecoin-specifieke richtlijnen uitgegeven.

Eerst probeert de FSA meer te weten te komen over de sector door studiegroepen te lanceren, vaak met deelname van de particuliere sector. Deze groepen leveren rapportages en dan heeft de FSA de neiging om de directe dialoog met spelers uit de industrie te zoeken. Daarna volgen meestal de richtlijnen of een verzoek om maatregelen.

Tot nu toe heeft de FSA echter weinig te zeggen gehad over de DeFi-sector. Nieuwe concurrentie heeft er voor gezorgd dat het nu banden aangaat met Japanse DeFi-spelers, wat er uiteindelijk toe leidt dat het manieren zoekt om de sector te controleren.

Eerder dit jaar gaf de FSA een adviesbureau van de binnenlandse technologiegigant NTT Data de opdracht om een ​​rapport op te stellen over de status van DeFi. Het resultaat was een rapport van 161 pagina’s dat in juni aan de FSA werd voorgelegd.