Japan: zeven exchanges kunnen binnenkort door FSA uitgegeven licenties ontvangen

Volgens nieuwe informatie, verkregen uit het Japanse financiële review proces voor het aanvragen van cryptocurrency exchange licenties, zullen zeven aanmeldingen binnen twee maanden goedgekeurd of afgewezen worden. Dit meldde Cointelegraph Japan op 12 januari. Financial Services Agency (FSA) liet weten dat het een lange procedure is die bijna zes maanden kan duren vanaf het moment van aanmelding. Daarnaast moeten er meer dan 400 vragen beantwoord worden tot een officiële afwijzing of goedkeuring. Volgens de verklaring van de FSA, communiceert het bureau na ontvangst van de antwoorden met de onderneming om zijn uitgebreide bedrijfsplannen te verifiëren. In deze fase van de beoordeling zullen de functionarissen van het bureau persoonlijk de werkwijzen van de onderneming verifiëren. Na deze eerste fase die circa vier maanden duurt, dient de onderneming officieel zijn aanmelding in bij de FSA. Het bureau controleert op dit moment de aanmelding en beslist binnen twee maanden of de licentie al dan niet wordt verleend. De FSA heeft aangegeven dat 21 ondernemingen deelnemen aan het eerste deel van de beoordeling en dat er zeven reeds in de beslissingsfase zitten. Hieruit blijkt dat deze zeven ondernemingen momenteel kans maken om voor de zomer nog in bezit te zijn van een licentie. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!