Binance verplaatst 127k BTC, ter waarde van meer dan $2 miljard

De prijs van Bitcoin (BTC) daalde maandag plotseling, waardoor het ondersteuningsniveau van $16,5k werd doorbroken. Analisten verwachten dan ook dat de Bitcoin koers een terugval zal zien naar $14.500 om een ​​bodem te bevestigen. Sommigen geloven echter dat de BTC-prijs kan stijgen vanaf de huidige niveaus op basis van de historische gegevens over de bearmarkten.

Binance verplaatst meer dan $2 miljard naar een portemonnee

Whale Alert onthulde in een tweet op 28 november dat 127.351 BTC ter waarde van $2,06 miljard is overgemaakt van Binance naar een onbekende portemonnee. De cryptogemeenschap uitte zijn bezorgdheid over het motief achter de enorme hoeveelheid Bitcoin die van Binance wordt verplaatst.

Lookonchain onthulde dat Binance inderdaad alle 127.351 BTC heeft verstuurd van een cold wallet naar een nieuw wallet-adres. De Binance cold wallet is nu nul waard. Ondertussen vraagt ​​de gemeenschap zich af of de BTC zal worden gedumpt, aangezien Bitcoin vandaag een plotselinge uitverkoop zag.

De getroffen cold wallet is dezelfde die grote BTC-bewegingen maakte op 26 oktober en 11 november. De wallet zag een instroom van 127.351 BTC op 18 november. Nu zijn er 127.351 BTC overgezet naar een andere nieuwe wallet.

Hoewel de redenen onduidelijk bleven omdat Binance CEO “CZ” nog commentaar moest geven op de redenen achter de verplaatsing, geloven sommigen dat het verband houdt met de reorganisatie van BTCB-Reserve.

Binance CEO verduidelijkt de FUD

Toen de FUD begon te stijgen te midden van het mysterie achter de grote BTC-overdracht, antwoordde Binance CEO “CZ” dat de overdracht deel uitmaakt van de Proof-of-Reserve Audit. De auditor had bewijs nodig dat Binance de portemonnee beheert. Zo stuurde het Binance-team 127.000 BTC naar een nieuwe portemonnee.

“Dit is onderdeel van de Proof-of-Reserve-audit. De accountant vereist dat we een specifiek bedrag naar onszelf sturen om aan te tonen dat we de portemonnee beheersen. En de rest gaat naar een adres wijziging, wat een nieuw adres is. In dit geval is de Input tx groot, net als de Change. Negeer FUD!”

Blockchain-beveiligingsauditor Hacken CEO Dyma Budorin beweerde dat het bewijs van activa ook had kunnen worden gedaan door tekstverklaringen te ondertekenen. CZ verduidelijkte op zijn beurt weer dat het team de auditors hetzelfde vertelde, maar dat niet alle wallet-infrastructuren ondertekening ondersteunen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!