Aantal Bitcoin-houders met bereikt nieuwe hoogtes, terwijl koers bodem bereikt

On-chain analytics portal Glassnode meldt dat het aantal Bitcoin-houders met een positiegrootte tussen 0,1 en 10 nieuwe hoogten heeft bereikt, waarmee de historische waarden zijn overtroffen. Meer specifiek heeft het aantal wallets dat meer dan 0,1 BTC bezit 4,07 miljoen bereikt, terwijl het aantal wallets met een saldo van meer dan 1 maar minder dan 10 BTC 952.754 bedraagt.

Daarnaast verklaarde de populaire cryptocurrency-analist Willy Woo dat de bodem van de Bitcoin koers nabij is. Woo baseerde zijn uitspraken op het Max Pain model, dat beweert dat de BTC-prijs zijn laagste punt bereikt wanneer 58%-61% van alle tokens met verlies wordt gekocht. Hij tweette:

“Bitcoin-bodem komt dichtbij onder het Max Pain-model. Historisch gezien bereikt de prijs van BTC macro-cyclusbodems wanneer 58%-61% van de munten onder water is (oranje). De groene arcering past zich aan voor de munten die zijn opgesloten in GBTC Trust.”

Momenteel wordt Bitcoin verhandeld op $16.500. Na de val als gevolg van de FTX-crisis is BTC weer een zwak volatiele asset geworden, zoals het vele weken voor deze ongelukkige gebeurtenis was. Zijn dominantie-index daalde ook tot 39,82%, wat ook een soort bodemzone is.

De positieve noot is dat Bitcoin rond de $15.500-$16.500 markering is blijven hangen en niet lager lijkt te gaan dalen – bijvoorbeeld naar $12.000, waar veel marktdeelnemers met een bearish outlook denken dat het naartoe zal gaan. Misschien zien we in de nabije toekomst dat de Bitcoin koers $18.600 weer bereikt, daar waar de sterke weerstand begint.