10.000 Bitcoin gelinkt aan Mt. Gox weer in beweging

Bitcoin (BTC) die op de wallet van de beruchte Russische exchange BTC-e zijn weer in beweging gekomen na 7 jaar. Zo wordt gemeld uit een rapport van Chainalysis die op 23 november werd vrijgegeven. 

BTC-e is een Russische bitcoin exchange die gelinkt is aan de in 2014 gevallen exchange Mt. Gox. De Amerikaanse autoriteiten hebben de Russische exchange laten sluiten in 2017 toen duidelijk werd dat de exchange verdachte zaken uitvoerde, voorbeelden zijn witwas praktijken waarbij vermoedelijk cryptocurrencies werden witgewassen die uit de Mt. Gox hack in 2014 komen.

Vermoedelijk, zo volgt uit het rapport van Chainalysis, is er nu 10.000 bitcoin die verbanden heeft met de Mt. Gox hack verplaatst naar verschillende wallets. Deze wallets bestaan uit een aantal persoonlijke wallets en ook exchange wallets. De transacties hebben een totaal waarde van ongeveer $165 miljoen waarvan 9950 bitcoin naar de persoonlijke wallets is gestuurd en de rest is gestuurd naar 2 grote exchanges. 

Wat betekent dit voor Bitcoin?

De verdachte transacties brengen Bitcoin weer in beeld als een netwerk dat gebruikt wordt door criminelen om transacties af te handelen. In de huidige onzekere en gespannen markt is dat niet positief voor het sentiment. Hoewel bitcoin gebruikers hier nerveus van kunnen worden zien we hier ook de kracht van de transparantie van Bitcoin. Doordat de crypto community deze wallets checkt wordt steeds moeilijker voor criminele om verdachte transacties uit te voeren. Met de hoop op verbeterde regelgeving in de toekomst kan Bitcoin hier juist sterker uit komen.