Analist verwacht enorme stijging voor Litecoin

De veel gevolgde cryptostrateeg, bekend in de industrie als Kaleo, voorspelt dat de Litecoin koers een enorme doorbraak door zal gaan maken na jaren van tegenvallende prestaties.

De pseudonieme cryptohandelaar vertelt zijn 546.400 Twitter-volgers dat Litecoin (LTC), na een lange periode van rust, waarschijnlijk zijn historische bullruns zal herhalen. Hij voorspelt dan ook dat LTC uit zijn bearish kanaal zal breken en begin 2023 een aanloop zal maken naar 0,02 BTC ten opzichte van zijn huidige waardering van 0,0047 BTC. Hij zegt:

“Oké, ik begin te geloven dat dit echt is voor LTC/BTC. Het is lang geleden voor een solide pump. Hier is hoe Litecoin werkt: lange periodes van langzaam zijwaarts bloeden, gevolgd door een snelle pomp tot .02 BTC of zo wanneer al het andere bearish is.”

Volgens Kaleo begon het uitbraakpatroon aanvankelijk in augustus met een bullish sentiment rond het 0.0026 LTC/BTC-niveau na een dip. Hij verwacht echter dat de munt na deze stijging terug zal vallen naar 0.005 BTC.

Andere analist is het eens met Kaleo

Een andere populaire crypto-analist voorspelt ook een uitbraak van Litecoin. Pseudonieme analist Smart Contracter zegt dat de prijsuitbraak waarschijnlijk verband houdt met het volgende halveringsevenement van Litecoin, wanneer de geprogrammeerde code de beloningen voor LTC-miners zal verminderen, wat op zijn beurt het aanbod vermindert.

Smart Contracter zegt dat LTC een vergelijkbaar patroon volgt dat wordt gezien met prijsactiviteit die leidt tot Bitcoin-halving-evenementen. Hij heeft het volgende erover te zeggen:

“Statistisch gezien heeft BTC de neiging om ongeveer 500 dagen voor de halvering te dalen, dus met dat in gedachten begint deze accumulatie-uitbraak op LTC logisch te worden, aangezien deze accumulatie al drie maanden oud is en er nog maar 227 dagen zijn tot de LTC-halving.”