Het aantal gedownloade crypto-wallets schiet langs de 100 miljoen

Terwijl voorstanders van cryptocurrency aandringen op algemene acceptatie komen portefeuilles naar voren als het basispunt om toegang tot crypto te vergemakkelijken. Ondanks de heersende marktvolatiliteit is de acceptatie van nieuwe crypto-wallets relatief actief gebleven.

Tussen januari en oktober zijn er ongeveer 102,06 miljoen crypto-wallets gedownload voor Android- en iOS-apparaten bestaande uit 21 geselecteerde apps die opslag van crypto mogelijk maken. Het aantal downloads is met 42,37 procent gedaald ten opzichte van 2021 toen er in totaal 177,85 miljoen wallets werden gedownload.

Het cijfer van vorig jaar vertegenwoordigt met name de hoogste jaarlijkse downloads van crypto-wallets ooit. Het bedroeg namelijk een groei van 453,12% ten opzichte van de cijfers van 2020. Toen kwam het aantal downloads neer op 32,95 miljoen. In vergelijking registreerde 2017 16,72 miljoen gedownloade wallets.

Uit de gegevens blijkt dat de groei van crypto-wallets de algemene markttrends nabootst. Met name de downloads bereikten een hoogtepunt in 2021, toen de markt een langdurige bull run beleefde waarbij de meeste crypto projecten een recordhoogte bereikten, zoals Bitcoin (BTC) die de $69.000 behaalde.

Aantal downloads mogelijk door huidige onzekerheid

Uit de data is duidelijk te zien dat het aantal downloads is gedaald tijdens de heersende bearmarkt. De lage interesse is inderdaad ingegeven door gerelateerde activiteiten, zoals de angst om crypto-holdings te verliezen. De crash van Terra (LUNA) en de ineenstorting van de crypto exchange FTX hebben het vertrouwen in gecentraliseerde handelsplatformen een klap kreeg.

Bovendien heeft de ineenstorting van de FTX geleid tot wijdverbreide liquiditeitsproblemen die een toename van het aantal downloads kunnen veroorzaken. Als reactie op de crisis hebben de meeste investeerders ervoor gekozen om hun bezit over te dragen van de hot wallets van crypto-exchanges naar self-custody wallets om de controle over hun bezit aan digitale activa te behouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!