Wat is Cardano’s nieuwe DUST-token?

Cardano introduceerde onlangs Midnight, een op zero-knowledge gegevensbescherming gebaseerde sidechain, evenals zijn nieuwe token, DUST.

We komen nog steeds meer te weten over Midnight, maar over zijn token, DUST, is vrijwel niets publiekelijk bekend. Verschillende Cardano-gebruikers vragen zich daarom hardop af wat de DUST-token precies is en waarvoor het gebruikt zal gaan worden. Er zijn daarnaast ook speculaties over wat er met ADA zal gebeuren als DUST wordt gelanceerd.

In antwoord op deze vragen heeft het op Cardano gerichte Twitter-account @ADAWhale gedeeld wat hij tot nu toe weet over de nieuwe token.

Hij verklaarde dat DUST de waarde van ADA waarschijnlijk niet zou verlagen, omdat het op een andere keten bestaat en zijn eigen relevantie zou moeten verwerven zoals elk ander token. Hij vervolgde door te zeggen:

“Het maximale aanbod en emissieschema van ADA blijven onaangetast en DUST zal nooit een positie bij de Cardano-consensus of verdiensten opleveren.”

Gevraagd naar het mogelijke gebruik van DUST als gas op de Midnight blockchain, zei ADAWhale: “Ik denk dat dat het idee is, ja.” Gebruikers moeten echter oppassen voor oplichting of valse tokens, want DUST is nog niet gelanceerd.

Meer over Midnight

Midnight belooft je gegevens – zowel persoonlijke als commerciële – te beschermen door encryptie en andere beveiligingsfuncties. Met deze blockchain kun je ook je anonimiteit online behouden als je daarvoor kiest, en alle informatie die tussen partijen wordt gedeeld privé houden.