Ethereum koers heeft zijn bodem al bereikt, aldus voormalig Goldman Sachs-directeur

Voormalig Goldman Sachs-directeur Raoul Pal heeft onlangs op Twitter aangegeven dat de Ethereum koers waarschijnlijk zijn bodem al bereikt heeft en voorspelt dan ook dat er een bullrun op de loer ligt.

De macrogoeroe vertelde dat degenen die sceptisch staan ​​tegenover de industrie na de ineenstorting van cryptocurrency-beurs FTX, de historische prestaties en netwerkgroei van Bitcoin (BTC) vergeten. Hij gaf aan dat het donkere tijden als deze zijn die doorgaans voorafgaan aan grote prijsstijgingen. Hij zei het volgende:

“Maar deze vermoeiende ‘Scam! De onzin van Ponzi verbergt het feit dat de netwerkgroei in BTC (overgenomen van laag naar laag) 125% per jaar is, wat een verbazingwekkende groei is. Elke ‘Oplichting! Ponzi!’ laag leidt tot zeer grote prijsstijgingen (in tegenstelling tot elk ander actief) naarmate de liquiditeit terugkeert en het netwerk blijft groeien.”

Bron: Raoul Pal / Twitter

Pal zei tevens dat er een sterke correlatie bestaat tussen de M2-geldhoeveelheid en risicoactiva zoals crypto. Volgens de macro-expert zal er opnieuw een uitbreiding van de wereldwijde geldhoeveelheid en een golf van liquiditeit optreden. Hij tweette:

“De liquiditeit zal snel veranderen… je hebt geen supercyclus van liquiditeit nodig zoals in 2020, alleen een positieve cyclus voor crypto om te presteren terwijl het netwerk blijft groeien.”

Bron: Raoul Pal / Twitter

Pal richtte vervolgens zijn blik op Ethereum en gaf aan dat de bodem het meest lijkt op een hit in juni, en dat ETH zich opmaakt om opnieuw beter te presteren dan Bitcoin in een nieuwe bull-cyclus. Hij zei het volgende:

“In de laatste cyclus werd ETH dominant omdat de netwerkeffecten sneller groeiden en het rendement zelfs groter was dan BTC… ongeveer twee keer zo hoog.

Hier zijn we weer… ergens in de buurt van de bodem van de cyclus (ETH heeft waarschijnlijk een dieptepunt bereikt in juni) en de dieptepunten van wanhoop zijn alomtegenwoordig aangezien iedereen zijn verstand verliest, net zoals in de bodemfase van elke vorige cyclus, maar het netwerk blijft groeien over de tijd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!