Anthony Pompliano zegt dat de cryptomarkt vertrouwen heeft verloren

Bitcoin (BTC) supporter en ondernemer Anthony Pompliano heeft aangegeven dat mensen in de cryptomarkt onderschatten hoeveel schade er aan de industrie is toegebracht na de ineenstorting van FTX en de bijbehorende entiteiten.

Pompliano vertelde zijn 1,6 miljoen Twitter-volgers dat na het FTX-debacle de cryptomarkt als geheel nu besmet is in de ogen van institutionele beleggers. Hij gaf het volgende aan:

“Op basis van mijn gesprekken van de afgelopen 24 uur, onderschatten mensen drastisch hoeveel schade deze week is aangericht aan de institutionele interesse in zowel Bitcoin als het bredere crypto-ecosysteem.

Bitcoin zal niet alleen overleven, maar het zal naar mijn mening de komende jaren gedijen.

Maar we mogen niet voorbijgaan aan het feit dat deze week een tegenslag was voor iedereen, ongeacht in welke hoek van de branche je speelt.”

Volgens Pompliano hebben investeerders het vertrouwen in crypto verloren en nu “weten de grootste kapitaalpools ter wereld dat de industrie niet klaar is voor showtime.”

Pompliano benadrukte echter dat het verlies van het moreel van beleggers in het bredere crypto-ecosysteem meer waarnemers naar Bitcoin zal duwen, aangetrokken door zijn eenvoud en robuuste architectuur. Hij vervolgde met:

“Als het vertrouwensspel voor de crypto-industrie voorbij is, keert de markt terug naar Bitcoin. Er is nergens anders om heen te vluchten. Er is geen bankrun op Bitcoin. In tijden van chaos en onzekerheid willen mensen vertrouwen en zekerheid.”

Hij zei ook dat de faillissementen van prominente cryptobedrijven, waaronder FTX en het hedgefonds voor digitale activa Three Arrows Capital, de focus zullen verschuiven van prijsspeculatie naar het langetermijnpotentieel van Bitcoin als netwerk. Hij gaf het onderstaande aan:

“Er worden momenteel elke minuut Bitcoin-maximalisten geboren. Links en rechts duiken nieuwe geconverteerde gebruikers van zelfbewaring op. Mensen vragen niet langer ‘Hoe hoog kan X gaan’, maar vragen in plaats daarvan ‘Hoe zeker ben ik dat Bitcoin Y jaar meegaat?’

Dit is een natuurlijk onderdeel van de cyclus. Op ons donkerste moment treedt Bitcoin op de voorgrond. Het biedt de oplossing. Het lost de vertrouwenscrisis op. Blok na blok transacties. Het digitale betalingsnetwerk blijft een op de lange termijn gerichte spaartechnologie bieden die iedereen ter wereld de mogelijkheid biedt om hun koopkracht decennialang te beschermen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!