Analist voorspelt dat Bitcoin koers tijd nodig heeft om te herstellen

Door de ineenstorting van de exchange FTX en de bijbehorende entiteiten is heel de cryptomarkt sterk gedaald. Het vertrouwen in de markt is compleet verdwenen en we lijken dieper dan ooit in de bearmarkt te zitten. De populaire analist Nicholas Merten schetst een tijdlijn voor Bitcoin (BTC) en de rest van markt voor een mogelijk herstel.

In een nieuwe strategiesessie vertelt Merten zijn 512.000 YouTube-abonnees dat, nu Bitcoin duidelijk zwakte vertoont omdat het onder het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde blijft, een verdere daling meer dan waarschijnlijk is.

Hij verwacht dat een waardering van ongeveer $13.600 een mogelijke bodem is van de Bitcoin koers. Zo voorspelt hij het volgende:

“We zitten ruim onder dat 200-weeks voortschrijdend gemiddelde. Dit is de eerste in de geschiedenis van Bitcoin. Bovendien, als we gewoon kijken naar de procentuele daling van de top tot de bodem, zitten we op ongeveer 77,6%. Het lijkt erop dat we dicht in de buurt komen van dat doel van 80%, waarvan ik denk dat velen van ons het erover eens zijn dat het meer in lijn is met wat we zouden moeten verwachten. Maar, belangrijk om een stap terug te doen en nogmaals, een herinnering hier, dat een extra 3% of 4% voor Bitcoin veel moeite kost. Het zal ons ver onder het doel van $14.000 brengen, richting $13.600.

Ik zou zeggen, nogmaals, hoewel iedereen hier verschillende meningen over heeft, om wat voorzichtiger te zijn. Ik zou verwachten dat als je echt probeert de dip te kopen en je niet gaat wachten op een trendomkering… We zouden waarschijnlijk iets verwachten in deze pocket ergens rond 82% en 84% als we dat grote even getal van $10.000 bereiken.”

Bron: Nicholas Merten/YouTube

Merten zegt dat de ineenstorting van FTX, verergerd door de andere recente mislukkingen van crypto-loaningbedrijf Celsius en makelaarsbedrijf Voyager, de prijzen waarschijnlijk minimaal een jaar in consolidatie zal houden, of mogelijk zelfs nog twee jaar:

“Ik weet dat veel mensen hier de flash dips willen kopen, maar zoals je kunt zien, gaat de prijs een lange periode van tijd nodig hebben – zelfs als dit de bodem is – het gaat een lange periode van consolidatie duren voordat de dingen worden hersteld. Geloof me, FTX, de hele situatie is een complete puinhoop.

Het is een schande voor de industrie, en geloof me, ik heb geen stimulans om dit te zeggen… Het zal deze industrie terugzetten. Plus alles wat er gebeurd is met Celsius en Voyager en alle grote spelers daarbuiten, het zal deze industrie een jaar of meer terugzetten. Reken maar. Op zijn minst, mogelijk een jaar of twee jaar met het wantrouwen dat dit gaat creëren voor instellingen.”

Er komen van steeds meer analisten en topmannen in de industrie dezelfde bevestigende woorden: “Het is een schande voor de industrie, en zal de industrie jaren terugzetten.” Zo heeft ook de CEO van Binance dit verteld, en dat leidt tot grote zorgen rondom de markt.

Kortom, de analist Nicholas Merten verwacht dat er voorlopig nog geen winsten gaan worden gemaakt met de cryptomarkt. Er zal een consolidatiefase van 1-2 jaar volgen om het wantrouwen dat in de industrie is geroepen te herstellen en Merten zet een neerwaarts prijsdoel van $13.600 neer

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!