Waarom vluchten Australiërs naar crypto?

De inflatie in Australië neem sterk toe. Het bereikte afgelopen maand een groei van 7,3%, het hoogste percentage in 32 jaar. Gezien de stijgende prijzen van onroerend goed en gas, verwachten analisten dat dit cijfer de komende maanden nog meer zal stijgen. Om te voorkomen dat Australiërs hun koopkracht verliezen kijkt men naar cryptocurrency. Ook de Australische overheid heeft crypto op haar agenda gezet. De nieuwe premier van het land, Anthony Albanese, beloofde ruimte te laten voor innovatie.

Australië in financiële problemen

Net zoals veel andere landen kampt ook Australië met ernstige financiële problemen. Dit kwam deels door de langdurige isolatie van de rest van de wereld tijdens de COVID-19 pandemie. Deze isolatie verminderde het aantal besmettingen maar zorgde er ook voor dat de handel met andere landen extreem achteruit ging. Om de economie draaiende te houden, drukte de centrale bank van het land miljarden dollars bij. Het massaal bijprinten van geld zagen we ook in veel andere landen gebeuren. Het uitprinten wordt als de belangrijkste reden beschouwd dat de huidige inflatie naar 7,3% is gestegen. 

Andere factoren die Australië negatief hebben beïnvloed, zijn de natuurrampen die de regio vaak treffen. Massale bosbranden verwoestten in 2019-2022 duizenden gebouwen en meer dan 30 mensen kwamen om het leven. De regering heeft tussen de $4 en $5 miljard uitgegeven om de ramp op te lossen. Zware regenval in 2022 en opeenvolgende overstromingen in verschillende Australische provincies, waaronder Queensland en New South Wales, droegen bij aan de problemen. De autoriteiten verdeelden nog eens $3 miljard aan getroffen huishoudens, zodat ze weer op de been konden komen.

De andere voor de hand liggende redenen die verantwoordelijk waren voor de 32 jaar hoge inflatie zijn het militaire conflict tussen Rusland en Oekraïne en de energietekorten in tal van gebieden over de hele wereld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!