SBF biedt verontschuldigingen aan en vertelt dat Binance ‘gewonnen’ heeft

In een reeks tweets heeft de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), zich verontschuldigd sinds de ineenstorting van FTX. Hij zei het volgende:

“Ik heb het verkloot, en had beter moeten doen.”

Sinds dat Binance zich aanbood om de crypto-exchange te kopen en dit vervolgens terugdraaide, heeft SBF zich bij iedereen verontschuldigd die bij het platform betrokken was. Hij erkende daarnaast dat hij fouten had gemaakt en herhaalde zijn inzet om goed te doen door gebruikers. Ook erkende hij dat hij transparanter had moeten zijn:

“Transparant – mijn handen waren gebonden tijdens de duur van de mogelijke Binance-deal; ik mocht niet bijzonder veel in het openbaar zeggen. Maar het is natuurlijk aan mij dat we daar in de eerste plaats zijn beland.”

“Ik had ook recenter moeten communiceren.”

Ook richtte SBF in een van de tweets de pijlen op Binance en de CEO van de exchange, CZ. Volgens SBF heeft Binance gewonnen:

“Misschien heb ik op een gegeven moment meer te zeggen over een bepaalde sparringpartner, om zo te zeggen. Maar weet je, glazen huizen. Dus voor nu kan ik alleen maar zeggen: goed gespeeld; je hebt gewonnen.”

SBF verduidelijkte in een volgende tweet dat niet bedoelde dat een concurrent hun technisch of juridisch pijn heeft gedaan:

“IK HEB DE DINGEN NIET JUIST BESCHREVEN, hoewel ik probeer transparant te zijn.”

Beide CEO’s hebben geprobeerd te laten zien dat ze vriendelijk zijn, al was hun relatie de afgelopen maanden wel verzuurd. In deze periode hebben beide exchanges namelijk gevochten om marktaandeel en hierbij elkaar publiekelijk van beschuldigd te proberen de bedrijven te schaden.

Het begon allemaal in 2019 toen de CEO van Binance zes maanden na de lancering een belang van 20% in FTX kocht voor ongeveer $100 miljoen. Toen FTX aan een snelle opmars bezig was en een concurrent werd van Binance, verzuurde de relatie echter, aldus een rapport van Reuters.

In juli vorig jaar kocht SBF het belang van CZ in FTX terug voor ongeveer $2 miljard en werd betaald in USD en de eigen munt van FTX, FTT. CZ kondigde deze week aan dat hij de resterende FTT in zijn boeken gaat liquideren, waardoor het vertrouwen in FTX verder daalde.

CZ heeft ondertussen beweerd dat de ondergang van FTX geen overwinning voor Binance is. Volgens hem heeft het incident het vertrouwen van de gebruikers in de industrie aangetast en als gevolg daarvan zal het waarschijnlijk meer regelgevend toezicht aantrekken. Alex Adelman, CEO en mede-oprichter van Lolli, een Bitcoin-beloningsapp, zei het volgende over de situatie:

“Om het crypto-ecosysteem te genezen, moeten leiders en bedrijven nu radicaal transparant zijn met hun klanten en terugkeren naar de technologie en principes van bitcoin om schaalbare, duurzame bedrijven te bouwen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!