Binance zal FTX waarschijnlijk niet overnemen

Na minder dan een dag onderzoek naar de boeken van de cryptocurrency-beurs FTX is het hoogst onwaarschijnlijk dat marktgigant Binance doorgaat met de voorgestelde overname, volgens een persoon die bekend is met de situatie.

De dinsdag aangekondigde overname door Binance was gebaseerd op een niet-bindende intentieverklaring. Alles zou afhangen van het ingestelde onderzoek van Binance naar de boekhouding en interne gegevens van FTX.

Na ongeveer 12 uur onderzoek leunt Binance nu echter zwaar in de richting van het afbreken van de potentiële overname, volgens een anonieme bron die bekend is met de situatie. Wat precies de reden achter deze conclusie zou zijn is niet bekend.

In de nasleep van de publicatie van dit verhaal werden de verliezen op de cryptocurrency markt alleen maar groter. Bitcoin (BTC) zakte naar zijn dieptepunt van 2022 rond $17.100, en Ethereum (ETH) zakte terug naar een koers van $1.160.

Het terugtrekken van Binance uit de FTX-deal zou de week vol drama verder ageren. Een week geleden publiceerde CoinDesk een verhaal over de balans van Alameda Research, de bedrijfszuster van FTX. Het artikel riep zorgen op over de financiële stabiliteit van Sam Bankman-Fried’s crypto-imperium, waaronder beide bedrijven vallen. Dit veroorzaakte een nog grotere liquiditeitscrisis bij FTX op zondag, toen Binance CEO Changpeng Zhao zei dat zijn bedrijf haar FTT, de native cryptocurrency van de beurs, zou verkopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!