FTX zal instorten als het geen extra kapitaal aan weet te trekken, aldus CEO

De CEO van de in problemen verkerende cryptocurrency-beurs FTX waarschuwt investeerders dat het bedrijf zal instorten als het er niet in slaagt om extra kapitaal aan te trekken.

Onder verwijzing naar een persoon die bekend is met de zaak, meldt Bloomberg dat FTX-CEO Sam Bankman-Fried investeerders heeft geïnformeerd dat zijn omstreden bedrijf faillissement kan aanvragen als het niet het geld krijgt dat nodig is om een ​​tekort tot $8 miljard te dekken.

FTX moet naar verluidt ten minste $4 miljard krijgen om solvabel te blijven en Bankman-Fried probeert financiering aan te trekken in de vorm van schuld, eigen vermogen of beide.

Het rapport zegt dat de 30-jarige executive tegen investeerders zei dat hij “ongelooflijk, ongelooflijk dankbaar” zou zijn als ze zouden kunnen helpen tijdens een oproep op woensdag, net voordat cryptocurrency-beurs Binance aankondigde dat het FTX niet zal redden.

‘S Werelds grootste crypto-beurs op basis van handelsvolume tekende eerder een niet-bindende overeenkomst om FTX te kopen, onder voorbehoud van een herziening van de financiën, maar besloot uiteindelijk om de overname niet voort te zetten.

In een verklaring noemt Binance verschillende redenen om zich terug te trekken, waaronder de financiële situatie van FTX en het feit dat de op de Bahama’s gebaseerde beurs wordt geconfronteerd met beschuldigingen van verduistering van geld van klanten. Het verklaarde het volgende:

“Als resultaat van de due diligence van het bedrijf, evenals de laatste nieuwsberichten over verkeerd behandelde klantenfondsen en vermeende onderzoeken van Amerikaanse instanties, hebben we besloten dat we de mogelijke overname van FTX niet zullen nastreven.”

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voeren naar verluidt ook een onderzoek uit naar FTX en haar handelsonderneming Alameda Research. Dit zou potentiële investeerders ook af kunnen schrikken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!