Binance koopt FTX in megadeal

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-beurzen, gaf vandaag aan dat het een deal bereikt heeft om een ​​van zijn grootste rivalen, FTX, over te nemen in een nieuwe megadeal. Zo gaf de CEO van Binance, Changpeng Zhao, het volgende aan in een tweet:

“Vanmiddag heeft FTX onze hulp ingeroepen. Er is een aanzienlijke liquiditeitscrisis. Om gebruikers te beschermen, hebben we een niet-bindende LOI ondertekend, met de bedoeling om http://FTX.com volledig te verwerven en de liquiditeitscrisis te helpen dekken. We zullen de komende dagen een volledige DD uitvoeren.”

De omvang van de overname kon niet meteen worden bepaald. Maar als de deal doorgaat, zou het twee van de grootste bedrijven in de crypto-industrie samenbrengen en de status van Binance’s oprichter, Changpeng Zhao, versterken als één van de machtigste figuren in de cryptomarkt.

Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX, tweette op zijn beurt dat FTX “een overeenkomst had bereikt over een strategische transactie” met Binance.

FTX worstelde de afgelopen dagen om aan een golf van opnameverzoeken te voldoen, nadat de crypto-publicatie CoinDesk rapporteerde over een gelekte balans waaruit bleek dat het zusterbedrijf van FTX, Alameda Research, op wankele basis stond.

FTX is echter niet het enige bedrijf dat de afgelopen tijd slachtoffer geworden is van FUD en de bearmarkt in het algemeen. Veel cryptobedrijven kampen of kampten met financiële problemen sinds de markt eerder dit jaar instortte. Het is echter opvallend dat FTX veel van deze bedrijven probeerde te helpen. Nu is het echter de beurs zelf die hulp nodig heeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!