MasterCard CEO: lange weg te gaan voordat crypto mainstream wordt

Michael Miebach, de CEO van MasterCard, heeft betoogd dat verschillende elementen samen moeten komen voordat Bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen mainstream kunnen worden. De CEO werd in een interview met Yahoo Finance gevraagd of de dag zal komen dat iedereen in Bitcoin gaat betalen. Miebach ziet dit wel gebeuren in antwoord op die vraag. Hij zei:

“Heel goed mogelijk, maar ik denk dat het nog een lange weg te gaan is voordat crypto mainstream wordt.”

Er zijn alleen enkele obstakels op de weg om crypto mainstream te maken, waaronder regelgeving, eenvoud en gebruiksgemak. De CEO verklaarde het volgende:

“Ik denk dat deze vraag over naleving van de regelgeving, over schaalbare technologie, over zorgen dat het een voorspelbare gebruikerservaring is – waarom is het kopen van een NFT zo’n onhandige ervaring? Het zou niet zo moeten zijn.”

“Ik denk dat deze dingen allemaal moeten klikken en dan heb je de bouwstenen om het mainstream te maken.”

De CEO voegde eraan toe dat dit hoogstwaarschijnlijk niet in de komende zes maanden zal gebeuren, maar gaf ook aan optimistisch te zijn over de activaklasse. Miebach ging ook in op de rol van MasterCard in crypto-sector waarbij hij zei dat er gebruikers zijn die crypto willen gebruiken en dat het bedrijf ernaar streeft om dat te bieden.

MasterCard wil betalingen in crypto net zo gemakkelijk en veilig maken als elke andere betaling. Hierdoor kunnen gebruikers crypto kopen en ermee betalen met een kaart, maar ook een betaling terugdraaien. Miebach voegde eraan toe:

“Zo zijn we een hele reeks partnerschappen aangegaan met crypto-exchanges.”

Ook zei Miebach dat het bedrijf een hele reeks diensten heeft die ze inzetten met betrekking tot regelgeving en naleving van de regelgeving.:

“Dus exchanges, banken en iedereen die in de ruimte wil spelen, hebben uiteindelijk allemaal behoeften die vrij algemeen zijn op het gebied van veiligheid, dus die vervullen we.”

Ook ging de CEO kort in op digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s) en de rol van het bedrijf op dat gebied. Volgens hem is dit nog een andere hoek van de crypto-economie waar er wordt geadviseerd en samengewerkt met regeringen. Hij concludeerde het volgende:

“We hebben echt een heel spectrum van de crypto-economie bestreken.”

MasterCard heeft al een langere relatie met crypto. Het bedrijf lanceerde onlangs Start Path Crypto, wat een wereldwijd engagementprogramma om startups op het gebied van blockchain, crypto en digitale activa te helpen opschalen. Eind oktober werkten cryptoplatform BitOasis en Mastercard samen om een ​​reeks cryptokaartprogramma’s te lanceren in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!