Legendarische tech-investeerder voorspelt Bitcoin koers van $250.000 in 2023

De Amerikaanse investeerder Tim Draper deelde onlangs zijn gedachten over Bitcoin (BTC) tijdens de Web Summit 2022 in Lissabon, Portugal. Tim benoemde het feit dat er 100 miljoen Bitcoin-wallets zijn. Dat is best bijzonder als je bedenkt dat deze technologie pas 14 jaar bestaat.

Hij ging verder met aangeven dat veel mensen zich zullen afvragen: “Waarom zijn er niet nog meer wallets?“.  Nou, er zijn geen 10 miljard wallets omdat het tijd kost voordat nieuwe technologieën zich over de hele wereld verspreiden. Facebook is overal, maar het is 20 jaar verder sinds de lancering van het platform. Dus geef Bitcoin nog vijf jaar en je zult zien dat er geweldige dingen gebeuren, aldus Draper.

Tim ziet de meeste potentie in Bitcoin als valuta. Zodra we ons voedsel, kleding en onderdak in Bitcoin kunnen kopen, is er geen reden meer om vast te houden aan fiat-valuta. Draper verwacht dat de Bitcoin-prijs medio 2023 $250.000 zou bereiken. 

Met Bitcoin zullen de vrouwen degenen zijn die de prijs naar $250.000 zullen brengen. De reden is dat vrouwen ongeveer 80% van de detailhandel uitgaven beheersen. Op het moment kun je je eten, kleding en onderdak nog niet echt kopen in Bitcoin. Als dat wel kan voorspelt Tim dat mensen zullen weg rennen naar fiat-valuta. In een eerder artikel benoemden we al meerdere redenen waarom Bitcoin beter is dan fiat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!