Crypto Nieuws

Waarom Bitcoin beter is dan fiatgeld

Bitcoin is momenteel het modewoord. Telkens wanneer sommige mensen over digitale valuta horen, denken ze aan Bitcoin. Hoewel er veel andere cryptocurrencies zijn, is Bitcoin de meest bekende of populaire onder hen. Maar wat is Bitcoin?

Je kunt Bitcoin definiëren als een medium voor het uitvoeren van digitale transacties of een virtuele valuta. Mensen gebruiken Bitcoin om te betalen voor diensten en goederen in zowel lokale als online winkels. Niet elke winkel accepteert echter Bitcoin. Zelfs sommige landen hebben Bitcoin verboden.

Desalniettemin heeft Bitcoin in de loop der jaren een groeiende wereldwijde belangstelling gekregen. Een toenemend aantal mensen koopt en verkoopt ook Bitcoin op platforms zoals Immediate Edge. Dergelijke platforms staan bekend als crypto-exchanges en ze stellen mensen in staat Bitcoin en andere cryptocurrencies te verhandelen.

Zodra je je aanmeldt voor een account bij een dergelijke crypto-exchange, kun je op elk moment inloggen en Bitcoin kopen of verkopen. Je kunt het Bitcoin system bezoeken om je te registreren en te beginnen met het verhandelen van Bitcoin.

Je kunt ook even de tijd nemen om jezelf af te vragen wat Bitcoin beter maakt dan fiatgeld. Waarom kunnen mensen niet vasthouden aan de traditionele valuta die wordt uitgegeven en gecontroleerd door banken en overheden? Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Bitcoin beter is dan fiatvaluta.

Bitcoin is gedecentraliseerd en digitaal

Bitcoin geeft gebruikers de vrijheid om het in te wisselen zonder tussenpersonen zoals banken of overheidsinstanties te betrekken. Dat betekent dat je geniet van lagere kosten en meer controle over jouw geld wanneer je Bitcoin gebruikt. Deze cryptocurrency is veiliger, onveranderlijk, goedkoper en sneller. En dit is niet het geval met fiatgeld onder controle van de overheid en de banken.

Bitcoin gebruiken is eenvoudig

Elke dag kiezen meer mensen ervoor om online te winkelen. Omdat Bitcoin een digitale valuta is, is het ideaal voor gebruik bij online transacties. Zolang je toegang hebt tot jouw digitale portemonnee, kun je met Bitcoin betalen voor een dienst of een commodity. Bitcoin is te vergelijken met een e-wallet. Alleen dat het blockchain-technologie gebruikt bij het volgen, opslaan en uitgeven van digitaal geld. Online winkelen met Bitcoin is goedkoper en efficiënter dan fiatgeld gebruiken.

Lage volatiliteit in vergelijking met contanten

De wereldwijde acceptatie van Bitcoin en de lage volatiliteit in vergelijking met lokale valuta of contant geld maakt het ook een geschikte optie, vooral voor mensen die grensoverschrijdend zaken doen. Met deze functie kunnen mensen gemakkelijk zaken doen en transacties online en over de grenzen heen voltooien.

Mensen kunnen conventionele valuta niet volgen

De basis van Bitcoin is blockchain-technologie. En deze technologie kan deze cryptocurrency breken of maken. Het omvat duizenden netwerkcomputers die cryptografische technieken gebruiken bij het creëren van openbare registers voor alle Bitcoin transacties. Deze gegevens zijn permanent en onmogelijk te manipuleren. Naast het bijhouden van betalingen kunnen deze records ook om andere redenen waardevol zijn. Aangezien dit niet het geval is met fiatgeld, kan Bitcoin in de toekomst erg nuttig worden.

Bitcoin voor investeringen

Mensen kunnen Bitcoin over de hele wereld gebruiken zonder het te converteren. En dit elimineert tijdverspilling en bureaucratieën waar mensen doorheen gaan bij het gebruik van fiatgeld. Sommige mensen beschouwen Bitcoin als het digitale goud. Dat komt omdat ze het kunnen gebruiken om waarde op te slaan in tijden van financiële crisis. Idealiter kan Bitcoin worden gezien als goud en contant geld terwijl het een open markt biedt zonder beperkingen van de overheid en banken.

Transnationale virtuele valuta

Bitcoin is niet beperkt tot bepaalde grenzen. Zolang een persoon toegang heeft tot internet, kan hij Bitcoin kopen en verkopen. Ze kunnen ook online voor diensten of producten betalen met Bitcoin, vanaf elke locatie en op elk moment. En bij Bitcoin transacties zijn geen tussenkomsten van derden of uitwisselingswaarden betrokken.

Deze cryptocurrency zorgt dus voor naadloze transacties met een grootboek aan de achterkant. Naast deze factoren kunnen mensen Bitcoin niet op dezelfde manier dupliceren als om geld te fiat. Het is ook open, peer-to-peer en veilig. Bovendien betaal je een minimale of geen vergoeding wanneer je transacties uitvoert met Bitcoin.

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN