Coinbase rapporteert verlies van $545 miljoen

Op donderdag maakte de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase bekend dat zijn inkomsten over het derde kwartaal onder de verwachtingen van analisten vielen en resulteerden in een groter verlies dan verwacht.

Gezien het feit dat handelaren & particuliere beleggers hun crypto-activa van de hand deden vanwege de bearmarkt, kelderden de inkomsten met meer dan de helft ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijf verloor 545 miljoen dollar, tegenover een winst van bijna 400 miljoen dollar die het eerder had gemaakt. Coinbase zei het volgende in zijn beleggersbrief:

“De transactie-inkomsten werden aanzienlijk beïnvloed door sterkere macro-economische en cryptomarkttegenwind, evenals door het handelsvolume dat zich naar het buitenland verplaatste.”

In de loop van dit jaar is het aantal gebruikers van Coinbase afgenomen. Het bedrijf had in het derde kwartaal 8,5 miljoen maandelijkse actieve gebruikers – 0,7 miljoen minder dan wat analisten verwachtten en 1,5 miljoen minder dan in voorgaande kwartalen (respectievelijk 9 en 9,2). Voor het hele jaar verwacht Coinbase dat zijn maandelijkse gebruikersaantal “net onder” 9 miljoen zal liggen.

Tegen het einde van de markturen waren de aandelen van Coinbase (COIN) met 8% gedaald, maar 5% in de nabeurshandel. In tegenstelling tot de 56% daling van de Bitcoin koers dit jaar, is de prijs van Coinbase aandelen met meer dan 75% gedaald.

Sinds de beursgang vorig jaar heeft Coinbase zijn personeel en middelen uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag naar cryptocurrencies en cryptohandelstools.

In 2022 maakte het bedrijf echter een verschuiving door die eiste dat het zijn personeelsbestand verminderde. Als gevolg daarvan liet Coinbase 1.000 fulltime werknemers gaan – 18% van het totale personeelsbestand.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!