Bitcoin zal het nieuwe goud worden, aldus Coinbase CEO

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft in een nieuwe aflevering van Coinbase’s Around the Block-podcast een tijdlijn voor wereldwijde crypto-adoptie voorspeld, en gaf aan dat de industrie nog in de kinderschoenen staat.

In het nieuwe interview zei Armstrong dat de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) nog niet groot genoeg is voor BTC om te fungeren als een serieuze vlucht-naar-veiligheidsactiva die sommige van zijn voorstanders hebben voorspeld. Hij gaf echter aan dat de koningsmunt er in het komende decennium in zal slagen om het “nieuwe goud” te worden. Hij beschreef het als volgt:

“Typisch in down-macro-omgevingen is er een vlucht om veiligheid te zien. In de traditionele economie was dat altijd goud, grondstoffen, dat soort dingen. Maar ik denk dat wat we ons in deze neergang hebben gerealiseerd, is dat de crypto-economie gewoon nog niet een significant genoeg percentage van de wereldeconomie is, de bredere economie, om daadwerkelijk als dat digitale goud te worden behandeld in de zin dat mensen het gebruiken als een vlucht naar veiligheid.

Ik denk dat we dat in de loop van de tijd waarschijnlijk zullen zien veranderen. Ik zou kunnen zien dat in de komende vijf of tien jaar, als de crypto-economie echt een groter percentage van het wereldwijde BBP wordt, mensen daadwerkelijk naar Bitcoin zullen vluchten als het soort ‘nieuw goud’, maar dat is nog niet gebeurd. Eerlijk gezegd, ik geef toe, ik overschatte de kansen dat Bitcoin deze inflatiehedge zou zijn in deze macro-omgeving. Ik dacht dat het in dit soort omgeving misschien meer aandacht zou trekken voor Bitcoin, maar het lijkt erop dat we iets te vroeg zijn.”

Armstrong ging vervolgens verder met stellen dat crypto hetzelfde traject zou kunnen volgen als de adoptiecurve van e-commerce. Hij zei het onderstaande hierover:

“Het is zo’n goede herinnering dat, zelfs 10 jaar geleden, toen ik Coinbase begon, ik dacht dat het super vroeg was. Maar zelfs nu vandaag is het nog super vroeg.

Het zal tientallen jaren duren voordat de wereldwijde macro-omgeving begint te denken over de crypto-economie als het belangrijkste, en we zagen iets soortgelijks gebeuren met e-commerce 20 jaar geleden, toen het voor het eerst begon in 1999-2000. Mensen behandelden het als een bijzaak, ze zouden zeggen: ‘Ah, ik zou mijn creditcard nooit op een website zetten. Het kan worden gestolen of zoiets.’ En hier zijn we 20 jaar later en e-commerce is 15-20% van het wereldwijde BBP.

Dus ik denk dat de crypto-economie een soortgelijk traject zal volgen. Het betekent alleen dat we waarschijnlijk nog vijf of tien jaar te gaan hebben.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!