Merten voorspelt dat de bearmarkt nog zal aanhouden

Nicholas Merten, een crypto-analist, heeft aangegeven dat de crypto bearmarkt nog niet voorbij is en dat macro-economische krachten de prijzen waarschijnlijk zullen doen dalen. Merten vertelde in een nieuwe video-update zijn ruim 500.000 abonnees op YouTube dat hij verwacht dat de Amerikaanse Federal Reserve op de korte termijn haar agressieve houding niet zal opgeven. Hierdoor zal de druk op risicovolle activa, zoals crypto, nog niet afnemen.

“Ik denk dat we wat meer shock en ontzag nodig hebben voordat we echt het einde van deze correctieperiode zien.”

De groene candles vormen volgens Merten dan ook geen marktomkering. Bovendien bevindt het 200-daags voortschrijdend gemiddelde van Bitcoin (BTC) zich niet boven het 200-weekse voortschrijdende gemiddelde. Hij zei:

“Wat bullmarkten drijft, zijn die eerste 10% tot 20% kaarsen naar boven die aangeven dat het tijd is om long te gaan, de bearmarkt is voorbij. Dat zien we nog niet. En we staan ​​op het punt iets te zien dat voor het eerst in de geschiedenis is gebeurd, namelijk dat het 200-daags voortschrijdend gemiddelde het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde overschrijdt. Het is de eerste keer dat we dit hier zien.

Elke keer dat het 200-daags voortschrijdend gemiddelde langzaam recht boven zou stijgen en hoger begon te bewegen boven dat wekelijkse voortschrijdend gemiddelde, omdat het vroeger een buy-the-dip-mogelijkheid was. Tegenwoordig beweegt Bitcoin sinds juni onder het voortschrijdend gemiddelde van 200 weken. Dat is een schreeuwend teken van angst. We hebben dit in de geschiedenis van Bitcoin nog nooit gezien, omdat het zo lang onder dat voortschrijdend gemiddelde bleef.”

Merten zegt dat een agressieve Amerikaanse Federal Reserve de bearish crypto-markt aanstuurt, omdat beleggers de neiging hebben om risicovolle activa zoals crypto terug te trekken wanneer de rente wordt verhoogd.

“Ik denk dat dat een indicatie is dat de markt begint te beseffen, vooral in de activa met de meeste risico’s, dat de Federal Reserve veel waarschijnlijker zal blijven verkrappen, niet alleen op de rentetarieven, maar ook op haar balans, als ze wil de inflatie temmen. Nogmaals, het is aan de Fed. En de Fed is in de loop van haar geschiedenis van tijd tot tijd veranderd en veranderd. Het heeft het ene gezegd en het andere vele malen door de geschiedenis heen gedaan.

Maar hier is iets anders. Keer op keer, zoals tijdens bullmarkten waar de Fed altijd zou draaien, heeft de Fed het afgelopen jaar heel duidelijk gemaakt dat ze zal blijven aanscherpen en aanscherpen, zelfs tegen de experts en de marktexperts die er zijn pleit voor een spil.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!