Premier League voert gesprekken met Sorare over deal van $34,7 miljoen

De Premier League, momenteel bekend als de grootste voetbalcompetities ter wereld, voert naar verluidt gesprekken met zijn teams over het ondertekenen van een meerjarige deal met Sorare voor digitale verzamelobjecten in de vorm van non-fungible tokens (NFT’s).

De deal zou een meerjarig contract omvatten voor statische afbeeldingen van spelers in de vorm van NFT’s. Als het wordt ondertekend, zou de deal in totaal ongeveer $34,7 miljoen per jaar bedragen en de oorspronkelijke samenwerking van de Premier League met ConsenSys vervangen, die eerder dit jaar in de maak was – maar niet ondertekend werd -, meldde Sky News voor het eerst.

ConsenSys, de blockchain-infrastructuurprovider van Infura en MetaMask, zou hebben geprobeerd opnieuw te onderhandelen over een goedkoper contract met de Premier League nadat de NFT-waarderingen en -volumes het afgelopen jaar waren gedaald. Als gevolg hiervan besloot Sorare zou de organisatie een “lucratiever” contract aan te bieden.

De Premier League, de grootste voetbalorganisatie van het VK met honderden miljoenen enthousiaste fans, is naar verluidt ook in gesprek met Dapper Labs, een ander bedrijf voor digitale verzamelobjecten dat het NBA Top Shots-platform heeft opgericht.

Sorare is een digitaal NFT-platform voor verzamelobjecten dat onlangs samenwerkte met de NBA en andere sportcompetities. Het haalde onlangs $680 miljoen op en werd gewaardeerd op meer dan $4 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!