Microsoft werkt aan brugfunctie tussen zijn diensten en de metaverse

Een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, Microsoft, is een van de bedrijven die de metaverse als deel van de digitale toekomst beschouwt voor zowel consumenten als instellingen. De CMO van Microsoft UAE, Ihsan Anabtawi, gaf commentaar op de plannen van het bedrijf en zijn overwegingen met betrekking tot de metaverse.

De opkomst van de metaverse is volgens Anabtawi onvermijdelijk. Deze nieuwe tool moet worden behandeld als een natuurlijk verschijnsel dat een aanvulling vormt op het internet. Hij verklaarde het volgende:

“We moeten de metaverse zien als de volgende stap in de evolutie van het internet, dat in de jaren negentig en 2000 begon als een internet van gegevens, het internet van mensen in de jaren 2010 en nu het internet der dingen is.”

Momenteel werkt Microsoft aan het overbruggen van zijn cloud- en andere divisies met meerdere metaverse ervaringen om consumenten en bedrijven in staat te stellen om goede applicaties te bouwen. Daarnaast heeft Microsoft het streven om meer gebruikers naar de metaverse te brengen. Het bedrijf investeert dan ook actief om de tools te bieden die nodig zijn om dit op de lange termijn te kunnen realiseren. Anabtawi legde uit dat dit meer was dan alleen een trend voor het bedrijf. Hij zei:

“Dit is geen kortetermijninvestering; dit brengt de volledige kracht van ons werk op verschillende gebieden om de toekomst van computergebruik in de metaverse voor bedrijven en consumenten mogelijk te maken.”

Het heeft onder andere te maken met het headsetaanbod van Microsoft. Met de Hololens 2 kunnen andere bedrijven holografische prototypes produceren in plaats van fysieke en kunnen hiermee andere berekeningen maken voor het ontwerp van een product voordat het in productie gaat. In die zin zou de clouddivisie van Microsoft de analyses, gegevens en kunstmatige intelligentie leveren die nodig zijn voor deze taak als onderdeel van zijn backend.

Ook is Microsoft actief geweest aan de consumentenkant. Het bedrijf Mesh lanceerde in november namelijk een metaverse-functie voor de Teams-app die het gebruik van digitale avatars in gesprekken mogelijk maakt. Daarnaast is Microsoft betrokken geweest bij de totstandkoming van metaverse-standaarden als onderdeel van het Metaverse Standard Forum, dat in juni werd gelanceerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!