Binance brengt eigen orakelservice uit op de BNB Chain

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, heeft een eigen oraklelservice uitgebracht met de naam Binance Oracle. Op deze manier kunnen blockchain-applicaties in verbinding worden gebracht real-world data. Het BNB Chain-ecosysteem zal de eerste blockchain zijn die gebruik gaat maken van Binance Oracle. Het team heeft daarnaast plannen om uit te breiden naar andere chains. Meer dan tien BNB Chain-projecten zijn al geïntegreerd met het Binance Oracle. Gwendolyn Regina, investeringsdirecteur bij BNB Chain, zei het volgende:

“Binance Oracle zal een belangrijke bijdrage leveren aan Web3 door een stabiel, betrouwbaar en efficiënt Oracle-netwerk aan te bieden met uitgebreide nauwkeurigheids- en toegankelijkheidsfuncties.”

De Orakeloplossing zal off-chain gegevens verzamelen die nodig zijn voor toepassingen zoals in de DeFi-sector. Binance Oracle maakt daarnaast gebruik van threshold signatures, een soort cryptografische tool die zal worden gebruikt om datafeeds veilig te ondertekenen in blockchain-applicaties. Dit cryptografische mechanisme zorgt ervoor dat er geen single point of failure is in de datafeeds.

Vanwege de nieuwe release, heeft de exchange een nieuwe nichemarkt binnengetreden die grotensdeel door Chainlink (LINK) wordt gedomineerd. Chainlink bedient meer dan 690.000 actieve gebruikers in verschillende blockchains. Andere orakelprojecten zoals Band Protocol, Ocean en Pyth worden ook veel gebruikt door blockchain-apps.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!