5 manieren om een zelfverzekerde cryptohandelaar te worden [Beste werkwijzen 2022]

De Bitcoin– en cryptomuntenmarkten hebben sinds hun begin in 2009 meerdere cycli van stijgen en dalen ondergaan, zelfs binnen de bredere voortdurende patronen die bekend staan als bull- en bear-markten. Hoewel elke marktdaling tot nu toe is gevolgd door een comeback en een sterke stijging, kunnen momenten van neergang stressvol en moeilijk te beheren zijn voor zowel ervaren handelaars als nieuwe beleggers. Hier zijn vijf ideeën die u in overweging kunt nemen tijdens een marktdaling om de waarde van uw portefeuille te behouden, emotionele handel te voorkomen en beter te slapen.

Kijk naar andere handelsmogelijkheden

Als u weet waar u moet kijken, zijn er mogelijkheden, zelfs wanneer de cryptoprijzen dalen. Terwijl sommigen een donkere en sombere crypto-winter voor ogen hebben, zien anderen een nieuw venster van mogelijkheden om hun favoriete activa te kopen tegen een lage prijs en winst te maken.

Handelaars die zich uit de recente winsten geprijsd voelen, kunnen de markt betreden of hun holdings vergroten door in “de dip te kopen”. Als u zin heeft om crypto te kopen tijdens deze situatie, is het ook raadzaam om een cryptohandelaar te worden die veilige platformen kiest, omdat het uw zorgen vermindert en uw problemen verlicht. Ook als u het gevoel heeft dat u in uw eentje niet zelfverzekerd genoeg kunt worden, kan een platform als BitiCodes helpen. Dit komt omdat u in contact staat met ervaren handelaars en een gemeenschap van crypto-fans die bereid zijn om zichzelf te helpen groeien.

Zelfs tijdens een daling zal de markt variëren en zullen er kleine pieken en dalen zijn. Handelaars die hun technische analyse vaardigheden bijspijkeren, zullen hiervan profiteren omdat zij in staat zullen zijn deze korte termijn veranderingen te voorzien en ervan te profiteren door tijdens de dieptepunten te kopen en tijdens de hoogtepunten te verkopen.

Maak een handelsplan en handel binnen uw vermogen

U moet nooit meer beleggen dan u zich kunt veroorloven te verliezen, ongeacht hoe zeker u over een bepaald item bent. Het laatste wat iemand wil, is gevangen zitten in een emotionele achtbaan terwijl de waarde van zijn portefeuille geleidelijk daalt, hopend op een gunstige koersactiviteit.

Er wordt beweerd dat cryptomunten nooit gaan slapen. De markten van de cryptomunten zijn berucht om hun veranderlijkheid; daarom moeten cryptobeleggers hun handelsmethoden en hun instap- en uitstappunten plannen identificeren, als dat haalbaar is.

Het is gemakkelijk om zich te laten meeslepen als het gaat om veranderende activa zoals cryptomunten. Handelen is een activiteit met een hoog risico, vooral in een neerwaartse markt en beleggers moeten doelstellingen opstellen die een evenwicht vinden tussen het beperken van mogelijke verliezen en het maximaliseren van potentiële winsten.

Denk op lange termijn

Op lange termijn heeft Bitcoin voortdurend een stijgende lijn laten zien. Zelfs als de prijzen dalen als gevolg van een kortstondige marktcorrectie of een langere bear-markt, leert de geschiedenis dat de prijzen uiteindelijk weer zullen stijgen als gevolg van economische oorzaken zoals schaarste. Veel mensen gaan ervan uit dat de prijs van cryptomunten zoals Bitcoin in de loop van de tijd zal blijven stijgen door het beperkte aanbod. Negatieve koersbewegingen kunnen als voorbijgaand worden beschouwd als uw beleggingsperiode langer is (jaren in plaats van weken of maanden). Het behouden op lange termijn is een succesvolle aanpak gebleken, waarbij Bitcoin naar voren kwam als het meest succesvolle grote activum van het afgelopen decennium.

Weet wanneer te kopen en winst te nemen

Het omzetten van een deel van uw risicovolle cryptoholdings voor stabielere activa is een van de beste manieren om de veranderlijkheid van crypto’s te minimaliseren en uzelf te beschermen tijdens een marktdaling. In een bull-markt voor cryptomunten kan dit een belegger helpen bij het ‘locken’ van hun balans, waardoor het risico en de noodzaak om hun portefeuille en stressniveaus actief te beheren, afnemen.

Stablecoins, zoals USDC, streven ernaar hun waarde tegen een vaste prijs te behouden en door een deel van uw portefeuille over te zetten naar activa met een stabiele waarde, vermindert u uw blootstelling aan prijsschommelingen wanneer de markten geen grote veranderingen vertonen.

Maar hou er rekening mee dat alles in één keer verkopen, een praktijk die bekend staat als capitulatie, gemakkelijk kan resulteren in crypto-eigenaren die geld verliezen als de markt onverwachts herstelt. Dit is de reden waarom u, voordat u gedwongen wordt om onder druk te oordelen, een ruw concept moet schetsen van de mate van winst en verlies waarmee u akkoord gaat.

Trap niet in FOMO en FUD

Hoewel het bijhouden van het nieuwste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van cryptomunten van cruciaal belang is, kan het hebben van te veel kennis schadelijk zijn. Dit is vooral het geval tijdens marktdalingen, wanneer het maar al te gemakkelijk is om uw emoties het beste van u te laten krijgen en een aantal slecht getimede transacties te uit te voeren.

Fear of missing out (FOMO) en FUD (fear, uncertainty, and doubt) zijn bekende uitdrukkingen in de cryptowereld en ze kunnen een grotere impact hebben op onze koop- en verkoopbeslissingen, maar dan velen van ons zouden willen erkennen.

FUD is een term die wordt gebruikt om het slechte marktsentiment aan te duiden dat wordt veroorzaakt door een gerucht, een negatief nieuwsbericht of een opmerkelijk persoon die zijn bezorgdheid uit over een bepaalde markt of activa. Aangezien handelaars hun aandelen verkopen in afwachting van verdere prijsdalingen, kan dit schade toebrengen aan de prijs. FOMO staat voor “fear of missing out” en verwijst naar de neiging van een handelaar om zich te laten meeslepen door wensdromen na het zien van gunstige marktbewegingen of nieuws, waarbij er vaak fundamentele aanwijzingen worden verwaarloosd in hun ijver om aan boord te gaan van de volgende raket naar de maan.

Bedenk dat niemand de toekomst kan voorspellen en dat niemands raad waardevoller is dan zelfstudie en het trekken van uw eigen conclusies.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!