Coinbase CEO verkoopt deel van zijn aandelen voor wetenschappelijk onderzoek

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft plannen aangekondigd om het komende jaar 2% van zijn aandeel in het cryptocurrency platform te verkopen om wetenschappelijk onderzoek te financieren.

Armstrong liet weten dat hij wil investeren in de wetenschap en om wereldproblemen op te lossen. Hij voegde eraan toe dat hij 2% van zijn deel in het bedrijf zal gaan verkopen om vervolgens het geld te investeren in bedrijven als New Limit en ResearchHub. De CEO vertelde:

“Ik ben gepassioneerd over het versnellen van wetenschap en technologie om enkele van de grootste uitdagingen in de wereld te helpen oplossen. Om dit te bevorderen, ben ik van plan om het komende jaar ongeveer 2% van mijn Coinbase-aandelen te verkopen om wetenschappelijk onderzoek en bedrijven als New Limit + ResearchHub te financieren.”

Hij merkte op dat hij van plan is “voor een zeer lange tijd” zijn rol als CEO aan te houden bij Coinbase. Zo vertelt Armstrong dat hij super bullish is op crypto en ook op het cryptoplatform zelf: Ook zal hij “volledig toegewijd” zijn aan de groei van het bedrijf.

Het Twitter-profiel van NewLimit zegt dat het bedrijf werkt aan “aanzienlijke verlenging van de leeftijd van mensen met behulp van epigenetische herprogrammering,” terwijl ResearchHub beweert dat het zich richt op “het versnellen van het tempo van de wetenschap door het belonen van het publiceren en bespreken van academisch onderzoek.”

Volgens Boomberg bezit Armstrong 16% van de in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency-exchange en controleert hij 59,5% van de stemgerechtigde aandelen.

Aandelen Coinbase hebben het erg lastig in de huidige markt

Coinbase was de eerste cryptocurrency exchange die naar de beurs ging. De exchange ging midden april vorig jaar naar de beurs op de Nasdaq en werd op de eerste handelsdag zelfs gewaardeerd op ongeveer $100 miljard. Maar toen de cryptomarkt begon af te koelen, kregen ook de aandelen van Coinbase een klap.

De aandelen van de beurs bereikten kort na het debuut een hoogtepunt van $420, maar zijn sindsdien aanzienlijk gedaald. Een deel van de reden voor de slechte prestaties van COIN is de afnemende interesse van gebruikers in cryptomarkten te midden van de aanhoudende crypto-neergang.

In augustus meldde de beurs een groter dan verwacht kwartaalverlies van 1,1 miljard dollar in het tweede kwartaal. De teleurstellende resultaten kwamen doordat de crypto-exchange zijn inkomsten sterk zag dalen door de daling van de handelsvolumes en de dalende deelname van particulieren en instellingen.

De inkomsten van de exchange daalden van $2,033 miljard in het tweede kwartaal van 2021 naar $803 miljoen, wat neerkomt op een daling van ongeveer 64%. Over de teleurstellende cijfers vertelde het platform:

“Q2 was een moeilijk kwartaal, met handelsvolume en transactie-inkomsten die elk met 30 procent en 35 procent sequentieel daalden, respectievelijk. Beide statistieken werden beïnvloed door een verschuiving in klant- en marktactiviteit, gedreven door zowel macro-economische als cryptokredietfactoren.”

Kortom, ook toont het bedrijf teleurstellende cijfers, is CEO Armstrong nog altijd bullish op zowel de cryptomarkt als het platform zelf. Daarentegen gaat hij wel 2% van zijn aandelen verkopen om te investeren in bedrijven die wereldproblemen proberen op te lossen. Zo heeft hij nu twee bedrijven op het oog: New Limit en ResearchHub.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!