Meer dan 60% van de mensen begrijpt crypto niet

Hoewel crypto over de jaren is gegroeid en steeds vaker in het nieuws komt, blijkt uit onderzoek van mediabedrijf Toluna dat veel mensen nog weinig van deze technologie snappen. Desondanks wanen steeds meer individuen zich in het investeren van crypto ondanks hun gebrek aan bekendheid met digitale activa.

Uit de vragenlijst kwamen een aantal interessante punten naar voren. Zo zei 57% van de mensen dat ze op de hoogte waren van cryptocurrency, waardoor het het op één na meest bekende type investering is na aandelen. Echter, ondanks het wijdverbreide bewustzijn, zei 60% van de respondenten dat ze cryptocurrencies niet begrepen. Deze reacties zijn gebaseerd op reacties van 10.500 mensen in de leeftijd van 18 tot 64 jaar uit vier verschillende regio’s.

Toch heeft 42% van de individuen die in de markt voor cryptovaluta investeren de intentie om het aandeel van hun vermogen dat ze in crypto houden de komende zes maanden te vergroten. Ondanks de voortdurende volatiliteit op de markt voor cryptocurrency, is in totaal 81% van de respondenten van plan om de komende zes maanden hetzelfde bedrag van hun vermogen in cryptocurrency te houden of dat percentage te laten groeien.

Mensen die niet in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, zeggen dat ze het niet goed genoeg begrijpen (32%) en dat het niet veilig genoeg is (28%). Bijna de helft van de wereldwijde respondenten (42%) zei dat crypto een riskante investering is, ondanks de aantrekkingskracht van potentiële winsten op korte en lange termijn.

In vergelijking met respondenten in ontwikkelde markten, blijven mensen in opkomende markten optimistischer over cryptocurrencies. Aan de andere kant zijn de meningen over crypto sceptisch in ontwikkelde landen. Mensen kiezen om verschillende redenen om in cryptocurrency te investeren, waaronder de mogelijkheid voor gestage groei op lange termijn (36%), snelle groei op korte termijn (35%), om te diversifiëren (30%), gebruik als betaalmiddel voor online transacties (25%), om te ontsnappen aan de controle van de overheid (11%), om zich in te dekken tegen instortingen van conventionele activa (16%) en de algehele angst om iets te missen (15%)

De algemene houding ten opzichte van cryptocurrencies is er nog steeds een van optimisme, en er is een groot aantal potentiële investeerders die geïnteresseerd zijn in het maken van de overstap naar cryptocurrencies; dit geldt met name in opkomende markten in Azië en Latijns-Amerika.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!