USTC-lending wordt toegevoegd bij Binance Loans

Binance heeft in een recente update laten weten dat het ondersteuning gaat bieden voor het Terra ecosysteem door TerraClassic USD toe te voegen aan de lijst met activa die kan worden geleend. USTC is nu beschikbaar op de Binance Loans-platforms.

“$LUNC-community is hier heel blij mee. Dit zal Terra Classic helpen groeien.”

Gebruikers van Binance kunnen nu elk van de geregistreerde onderpandactiva inzetten en USTC lenen voor een periode van 7, 14, 30, 90 of 100 dagen. De geleende USTC kunnen dan verder worden ingezet in de spot- of marginhandel.

Doordat Binance de grootste exchange is in termen van handelsvolume dat meer dan $40 miljard per dag bevat, kan het aanbieden van USTC tegen andere crypto-activa een enorme drukte aantrekken die cruciaal kan zijn voor het verhogen van de peg met de dollar.

In slechts een paar uur steeg de prijs van USTC dan ook van $0,046 naar $0,053. Vandaag is vrijwel de gehele markt bearish waardoor het opwaartse momentum niet heeft kunnen doorzetten. Desondanks blijft USTC handelen rond de $0,05 met een plus van ruim 1% ten opzichte van vorige dag.

Voor USTC zijn $0,063 en $0,074 cruciale weerstandsniveaus om de $0,1 te kunnen aanvallen. Op de korte termijn lijkt het er dan ook op dat er een bull-flag wordt gevormd die in bijna alle gevallen leidt tot een stijging van de prijs.

Ondertussen zijn er al veel exchanges aangesloten bij het burn-programma van Terra Classic (LUNC). Voor het herstellen van de peg van USTC is een stabiele blockchain nodig en LUNC lijkt dan ook in de lift te zitten die langzaam omhoog gaat. Daarnaast vindt er momenteel een debat plaat over wat de beste manier is om de peg van USTC te herstellen. Gisteren kwam namelijk het nieuws naar buiten dat er twee kampen zijn. Daarop besloot de kernontwikkelaar van LUNC het voorstel op te werpen om beide voorstellen parallel te laten verlopen, dat goed door de community werd ontvangen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!