CryptoCoinTalk: Tegenvallende CPI-cijfers Amerika leiden tot sterke daling Bitcoin koers

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Tegenvallende CPI cijfers in Amerika leiden opnieuw tot veel prijsdruk in de traditionele markten en daardoor indirect ook tot prijsdruk op de Bitcoin koers, een markt die zeer sterk gecorreleerd is aan de traditionele markten. CPI staat voor Consumer Price Index en meet de inflatie in de Amerikaanse economie. De CPI ligt op +8.2% terwijl de markt +8.1% verwachtte. Daarnaast ligt de Core CPI op +6.6%, daar waar de markt +6.5% verwachtte.

Dit alles betekent dus dat de FED de inflatie nog lang niet onder controle heeft en een agressief rentebeleid zal moeten blijven voeren. Dit zal zeer zwaar zijn voor de Amerikaanse economie en dat is precies de bedoeling. Op die manier probeert de FED de economie af te koelen, zal het besteedbaar inkomen van Amerikanen dalen en dus de inflatiecijfers omlaag komen, omdat Amerikanen minder zullen consumeren. Afijn, we gaan kijken naar het actuele prijsbeeld op de Bitcoin koers!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

De weekgrafiek laat zien dat de bulls tot nu toe in geen velden of wegen te bekennen zijn. Keer op keer blijft de prijs terugzakken richting de macro support. Door de wereldwijde problematieken lijkt er geen nieuw geld de markt binnen te komen en laat dat nou net noodzakelijk zijn om serieuze prijsbewegingen omhoog in gang te zetten. De key low op $17.622 is een cruciaal punt en kan wellicht later deze of volgende week opgezocht worden. Als de prijs daar wordt vastgehouden zou dat positief zijn en kun je zelfs overwegen om naar longs te kijken. Als we een wekelijkse candle close onder de $17.622 gaan krijgen wordt het snel heel lelijk en houd ik toch echt rekening met die daling richting de $12.050-$9.825.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe er voortdurend prijsdruk omlaag blijft komen. Dit komt dus mede door de voortdurende stroom aan negatief nieuws. En wellicht ook gewoon het gebrek aan positief fundamenteel nieuws in de cryptomarkt. Zo lang we de low op $18.510 weten vast te houden mogen we voorzichtig blijven hopen op herstel, wellicht zelfs richting de equal highs op $20.541. Verliezen we $18.510 kijk ik naar $17.622 en wellicht lager.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het is echt zaak dat de bulls hun spierballen gaan tonen, want zoals het er nu uit ziet is allemaal vrij zwakjes. We riskeren momenteel het opzoeken van de lows op $17.622 en wellicht zelfs lagere prijzen, dus we moeten hier wel echt vast gaan houden. De tijd zal het leren. Zorg dat je in ieder geval aan je risicomanagement denkt en niet teveel exposed bent aan de markt. Succes!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!