Amerikanen investeren 125% meer in crypto ondanks bearmarkt

Het mag geen verrassing zijn, de cryptomarkt is al een tijd in een dieptepunt. Echter lijkt er licht aan de horizon. Het aantal Amerikaanse investeerders dat er voor kiest om in de crypto sector te investeren groeit, ondanks de aanhoudende onzekere toekomst. 

Dit blijkt uit gegevens van Finbold, een engels financieel nieuwswebsite. Vanaf het zomerseizoen van 2022 heeft 18% van de Amerikanen in verschillende cryptocurrencies geïnvesteerd. Dit vertegenwoordigt een groei van 125%. In de zomer van 2020 was het aandeel van Amerikanen die in crypto investeerde namelijk 8%. Tegen de zomer van 2022 stond dit getal nog op 15%.

Dit laat zien dat er geloof is in de sector ondanks de neergang van de markt. De groei geeft met name aan dat de beleggers in kwestie de volatiliteit kunnen verdragen. Dergelijke investeerders begrijpen waarschijnlijk dat crypto nog steeds een opkomende activaklasse en technologie is waarvan de impact op de algemene financiële sector nog volledig bekend is. In deze lijn kiezen sommige beleggers ervoor om de prijsvolatiliteit op korte termijn te negeren en zich te concentreren op potentiële toekomstige groei.

Het is opvallend dat de groeiende interesse van Amerikanen midden in een bearmarkt gebeurt. Dit gaat tegen historische trends in waaruit een prijsdaling niet betekent dat meer mensen gaan investeren. Aan de andere kant geeft biedt een goedkope prijs ook kansen. Waren Buffet, de beroemde business magnaat, niet vooer niet “wees bang als anderen hebzuchtig zijn en hebzuchtig als anderen bang zijn”.

Het is nog goed om te melden dat vooral jongeren voorstanders zijn van het investeren in crypto. Oudere beleggers zijn voorzichtiger met betrekking tot de sector en de bijbehorende risico’s. De groei lijkt ook samen te lopen met de opkomst aan nieuwe apps die inspelen op de behoefte om crypto te kopen. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!